0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Medalja je velika kao Mont Everest

Objavljeno: 21.08.14 u 11:15

Selektor košarkaške repreznetacije Srbije, Aleksandar Đorđević, izjavio je da je medalja na Svetkom prvenstvu u Španiju za „Orlove“ velika kao Mont Everest.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Legendarni srpski plejmejker, sada selektor Srbije, smatra da bi već plasman u polufinale Mundobasketa za naš tim predstavljao ogroman uspeh.

On je istakao da je domaćin Španija najveći favorit za osvajanje zlatne medalje, ali će se sve, kako je dodao, najbolje videti na samom parketu.

„Govorio sam to i pre tri meseca kada se nije znalo da će se selekcija SAD susresti sa otkazima i povredama ključnih igrača. Sve je organizovano tako da Španija titulom kruniše silazak sa scene jedne velike generacije u kojoj su Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes… Ali, ne priznajem da je bilo ko bolji pre utakmice. Uostalom, teren nikada ne laže“, kazao je Đorđević u intervjuu za nedeljnik NIN.

Srpski selektor je uveren da će Toni Parker, jednog dana kada bude završavao karijeru, kao najtraži trofej izdvojiti onaj koji je osvojio sa „Trikolorima“ na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine, uprkos činjenici da poseduje čak četiri šampionska prstena u NBA ligi:

„Kada Toni Parker bude završavao karijeru, siguran sam da će reći da mu je najdraža titula prvaka Evrope sa Francuskom, uprkos brojnim NBA trofejima sa San Antonijom. Ovo prvo je strast, emocija, a ovo drugo posao. Isto mogu da kažem za sebe i mnoge moje kolege koji su osvojili titulu sa reprezentacijom“, pojasnio je Đorđević.

Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a „Orlovi“ će igrati u grupi A u Granadi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter