0
Košarka
Svetislav Pešić

Svetislav Pešić (FOTO: Starsport)

PEŠIĆ SPREMAN ZA PARIZ: Selektor Srbije poslao spisak od 26 igrač za Olimpijske igre!

Objavljeno: 18.04.24 u 11:34

Pešić ima širi spisak igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, poslao je širi spisak od 26 košarkaša koji su kandidati za Olimpijske igre u Parizu tokom leta 2024. Iako imena nisu javno objavljena, jasno je da na spisku figuriraju svi najbolji košarkaši, predvođeni Nikolom Jokićem, najboljim igračem sveta.

Pripreme košarkaša Srbije započinju 24. juna, a baza će ponovo biti u Staroj Pazovi, gde će ostati sve do 11. jula. Tokom ovog perioda, odigraće se dve zatvorene utakmice u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske.

Nakon toga, ekipa putuje u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi pripremni meč protiv domaćina Igara, a zatim se upućuju u Abu Dabi gde ih očekuju susreti protiv Australije 16. jula i Sjedinjenih Američkih Država 17. jula. Ovi mečevi će biti uvertira za početak takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, gde će se sastati sa istom selekcijom 28. jula.

Nakon Abu Dabija, reprezentacija Srbije se vraća u Beograd radi završetka priprema, a planirana je još jedna utakmica, iako protivnik za sada nije poznat.

Put u Pariz zakazan je za 24. jul, a Orlovi će se takmičiti u grupi C sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku. Start Olimpijskih igara zakazan je za 26. jul. Važno je napomenuti da su košarkaši Srbije prošle godine osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Manili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter