9
Domaći fudbal

Crvena Zvezda v Partizan, Superliga Srbije, Play off 20.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U SRBIJI PENAL, ALI NE I U LIGI ŠAMPIONA: Slična situacija kao kod jedanaesterca za Zvezdu, ali drugačija odluka sudije (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.24 u 09:54

Ko je doneo ispravnu odluku – Kovač, Ilić ili obojica?

U 173. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, crveno-beli su slavili pobedu od 3:2 nakon uzbudljivog preokreta u samoj završnici susreta. Ova pobeda je donela Crvenoj zvezdi veliku prednost na tabeli od deset bodova.

Iz crno-belog tabora nisu zadovoljni suđenjem glavnog arbitra Pavla Ilića, a sa celog derbija posedno se izdvajaju dve situacije.

Da li je bio penal za Zvezdu nakon starta Antića nad Bukarijem?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Jedna od njih jeste drugi dosuđen penal za Crvenu zvezdu i duel Bukarija i Antića, a tu situaciju možemo uporediti sa scenom sa utakmice Lige šampiona između Barselone i PSŽ-a.

Ronald Arauho faulirao je Bredlija Barkolu na sličan način kao Antić Bukarija. Ipak, rumunski sudija Ištvan Kovač procenio je da je štoper Barselone počeo da pravi prekršaj van šesnaesterca “svetaca”. Žargonski rečeno, izvukao je faul van kaznenog prostora i pokazao Urugvajcu crveni karton.

Ipak, arbitar Pavle Ilić doneo drugačiju odluku i pokazao na belu tačku posle duela Nikole Antića i Osmana Bukarija. Prvobitni kontakt dogodio se van šesnaesterca, završio se unutar kaznenog prostora.

21
7

9 Komentara

  1. Kakve veze imaju ova dva prekrsaja jedan napravljen rukom na liniju od 16 metara a drugi nogom 3 m u sesnestercu,,koji ste vi mamlazi

    7
    2
    Odgovori
  2. Nije isto. Tamo je bilo povlačenje van šesnaesterca, a igrač je pao unutra. Ovde su bili udarci. Nakon prvog je Bukari ostao na nogama i pokušao da nastavi, a onda je udaren još jednom unutar .

    4
    3
    Odgovori
    • Ako igrač prvi izbija loptu,pa ima zatim kontakt sa protivničkim igračem,to nije prekršaj, a i da je bio, pravilo je da je prekršaj gde je započeo,a to je ispred šesnaesterca, ali za AV zvezdu ne važe pravila .

      1
      1
      Odgovori
  3. Je prvo izbio loptu koja je otišla u korner, posle dolazi do saplitanja ali igrac i bez tog nema šansu da dodje do lopte. Tu nema penala i ko zna pravila zna da je tako.

    2
    5
    Odgovori
    • Novo pravilo, ako igrač prvo izbija loptu,pa nakon toga pravi kontakt sa protivničkim igračem nije prekršaj.Drugo ako je započeo start pre kaznenog prostora i da je bilo kontakta,a nije,(što sam gore naveo),to je prekršaj,a ne jedanaesterac,kada se radi o AV zvezdi, menjaju se pravila ,navikla AV zvezda na pomoć od strane sudija .

      1
      1
      Odgovori
    • Ako igrač prvi izbija loptu,pa ima zatim kontakt sa protivničkim igračem,to nije prekršaj, a i da je bio, pravilo je da je prekršaj gde je započeo,a to je ispred šesnaesterca, ali za AV zvezdu ne važe pravila .

      0
      0
      Odgovori
      • Prvi prekršaj Antića je van šesnaest ali je Bukari nastavio i sudija poštovao prednost.Drugi prekršaj je brutalan i naravno da je penal.Znači radi se o dva prekršaja,prvi van a drugi unutar šesnaesterca.Ovde je bitno da su napravljena dva prekršaja.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter