0
Boks

FOTO: BSS

SRBIJO BUDI PONOSNA: Jovan Nikolić je novi prvak Evrope!

Objavljeno: 28.04.24 u 23:37

Jovan Nikolić od zlata, Rastko Simić i Dušan Veletić srebrni na 45. Prvenstvu Evrope za seniore koje je održano u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu

Zvezde su rođene! Čekalo se decenijama na ishod koji ulazi u anale boksa, čekalo i dočekalo. Jedno zlato, dva srebra i šest bronzi za Srbiju u muškoj konkurenciji šampionata seniora “Starog kontinenta” koje je u njegovom 45. izadnju održano u Beogradu. Nakon bronzi koje su nam hrabrim i sjajnim partijama izdejstvovali pod svodima hale “Aleksandar Nikolić” Veljko Ražnatović, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov i Sadam Magomedov, usledilo je zlato kroz delo mladog srpskog viteza ringa Jovana Nikolića (71kg), kao i srebra koja sijaju zlatom koje su iskovali Rastko Simić (80kg) i (+92) Dušan Veletić.

FOTO: BSS

Najsjajnije odličje na Prvenstvu Evrope 2024. za Srbiju u muškoj konkruenciji osvojio je mladić velikog i nežnog srca, sa barutom u rukama i profesorskim znanjem plemenite veštine. Reč je o Jovanu Nikoliću, bokseru u kategoriji do 71kg koji je pokazao da je rođen za velika dela kroz sve mečeve na ovom takmičenju, ali i protiv Gruzijca Eškerhana Madijeva u samoj borbi za zlato. Intoniranje himne “Bože pravde” u znak trijumfa i osvojenog zlata za Srbiju na šampionatu “Starog kontinenta” izborio je u fantastičnom meču, praćenom frenetičnim navijanjem domaće publike.

Najmlađi srpski finalista ovog prvenstva 20-godišnji Rastko Simić je u kategoriji do 80kg snage odmerio sa predstavnikom Hrvatske Gabrijelom Veočićem. Od samog početka Rastko je krenuo silovito i taj tempo držao do kraja, verovao u sebe, bio hrabar i maksimalno motivisan kao i u svim prethodnim borbama koje je prikazao u legendarnoj hali, bivšem “Pioniru”, ali je pobedu izborio Veočić.

FOTO: BSS

“Dogurao sam do finala, nažalost sprečen sam od strane Hrvatskog boksera da uzmem zlato, ali presrećan sam. Hvala publici koja me bodrila, a pogotovo mojim Lozničanima koji su tu od samog početka. Trebaće mi par dana da se slegnu svi utisci” – rekao je nakon meča Simić.

FOTO: BSS

U poslednjoj borbi večeri u magični četverougao ušli su superteškaši. Srpski reprezentativac u kateogriji +92kg Dušan Veletić rukavice je ukrstio sa kolegom iz Španije Ajuba Gadfe Drisi El Aisauijem, doživeo nokaut u drugoj rundi i osvojio naslov vicešampiona.

Zavese su se spustile na najspetakularnije Prvenstvo Evrope za seniorke i seniore u boksu ikada – Beograd 2024, koje je prvi put imalo i novčane nagrade takmičarima koje je obezbedila Međunarodna boks federacija, prvi put su zajedno na seniorskom šampionatu “Starog kontinenta” zajedno učestvovale žene i muškarci. Srbija je osvojila rekordan broj medalja, dvadeset, od toga kod žena tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, kod muškaraca jedno zlato, dva srebra i šest bronzi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter