2
AdmiralBet ABA Liga
Crvena Zvezda - Partizan

James Nunnally Crvena Zvezda - Partizan Finale Kup Radivoja Koraca, KRK 17.2.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BIZARNA ODLUKA ABA LIGE? Sudije koje će deliti pravdu Zvezdi i Partizanu su dokazano previše grešile!

Objavljeno: 12.05.24 u 09:12

Partizan i Crvena zvezda će igrati finale ABA lige

Finalna serija ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, koja počinje u ponedeljak u 20 časova i 30 minuta u hali „Aleksandar Nikolić“, izaziva veliko interesovanje kako među navijačima, tako i u košarkaškim krugovima. Međutim, uprkos apelima oba kluba za sportsko navijanje, povećana je tenzija zbog nedavnih kontroverzi vezanih za izbor sudija.

Naime, ABA liga je priznala da su sudije tokom polufinala između Partizana i Budućnosti napravile greške, ali je zatim odlučila da te iste sudije dele pravdu i u finalnoj seriji. Ova odluka je izazvala negodovanje i sumnje među navijačima i košarkaškim stručnjacima, koji su izrazili zabrinutost zbog mogućeg uticaja sudija na ishod utakmica.

Prema informacijama koje su procurile u javnost, prvu utakmicu će suditi Saša Pukl, Milivoje Jovičić i Luka Kardum, dok će drugu utakmicu suditi Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić. Odsustvo Ilije Beloševića zbog zdravstvenih problema, kao i Uroša Nikolića, dodatno su doprineli kontroverzama oko izbora sudija.

Očekuje se da će ovakav izbor sudija dodatno podgrejati tenzije između navijača oba kluba i stvoriti dodatni pritisak na sudije tokom finalne serije.

2
3

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter