2
AdmiralBet ABA Liga
Ognjen Jaramaz

Ognjen Jaramaz of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Real Madrid at Stark Arena on March 21, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by David Damnjanovic/Starsport)

JARAMAZ SE OGLASIO ZBOG TUŽBE: „Da li Partizan ima luksuz da to plaća?“

Objavljeno: 23.05.24 u 10:14

Jaramaz je navodno podigao tužbu protiv crno-belih zbog neisplaćenih zarada

Košarkaši Partizana poraženi su od Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige, što je dovelo do nužnosti razmatranja promena u timu za narednu sezonu. Poslednjih dana, mediji su izveštavali o sukobu između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića, kao i o tužbi koju je Ognjen Jaramaz podneo protiv svog kluba. Naime, Jaramaz je prijavio Partizan Udruženju evroligaških igrača (ELPA) nakon što je izgubio minute u rotaciji trenera Željka Obradovića.

Partizan se oglasio povodom ove situacije, tvrdeći da su svi problemi rešeni i da nema sukoba između kluba i Jaramaza. Međutim, Nemanja Jaramaz, bivši košarkaš Partizana i rođeni brat Ognjena Jaramaza, komentarisao je situaciju na svom LinkedIn profilu, pokrenuvši raspravu o statusu njegovog brata u timu.

– Ognjen ništa nije prevideo niti ‘pomislio’. Ne znam odakle cure informacije, ali je ovo lepo skretanje pažnje, etiketiranje i targetiranje pred kraj sezone. Sledeće je verovatno da može, ali neće da igra… – napisao je Nemanja Jaramaz.

On je takođe doveo u pitanje finansijsku isplativost Partizana da plaća Ognjena za ulogu koju ima u timu.

– O mnogim stvarima ne mogu i ne želim da diskutujem, ali o košarci mogu, a povrh svega i te kako želim da diskutujem. Ognjen nije imao dovoljno partija na osnovu kojih može da se sudi, posebno jer je igrač ritma, a za ritam su neophodni minuti. Bolje pitanje je da li Partizan ima luksuz da plaća mog brata za način kako je bio korišćen, ali to nema veze sa Ognjenom – zaključio je stariji Jaramaz.

Podsećamo, Ognjen Jaramaz se na početku sezone vratio u Partizan, nakon dve sezone provedene u Bajernu iz Minhena. Na 22 meča u Evroligi, prosečno je igrao manje od 13 minuta, postizavši 3,2 poena, 1,5 asistenciju i 1,3 skoka po utakmici. U ABA ligi je odigrao 22 meča sa nešto većom minutažom, beležeći prosečno četiri poena, tri asistencije i 1,5 skokova. Međutim, Jaramaz je propustio čitav plej-of, što je značajno uticalo na učinak Partizana u završnici sezone.

Kako se Partizan suočava sa potrebom za promenama, jasno je da će predstojeće odluke uprave i trenera biti ključne za pripremu tima za narednu sezonu i poboljšanje rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni.

5
11

2 Komentara

  1. Ne znam koju sezonu je ovaj brat od Jaramaza gledao,ali ovo kako je on igrao ove sezone,trebao bi on da vrati pare Partizanu,da se izvini svima i da se pokrije usima a ne da se žali još ,SRAMOTA!!!

    1
    0
    Odgovori
  2. Koliko mi je drago sto se neko blizak njemu oglasio! Svako ko ima gram mozga da pogleda vise od statistike koja je prezentovana i u ovom clanku, vidi da Jare nije imao mogucnost da pokaze sta zapravo ume (a svi koji smo ga gledali u prvom mandatu u Partizanu znamo sta ume). Svaku utakmicu u kojoj je dobio neku ozbiljniju minutazu je odigrao i vise nego korektno, a ja ne znam sta mudri statisticari ocekuju da uradi igrac koji prvi put udje u igru U 3/4, na 2 minuta… 20 poena??? Ili kada se na prvi promasen sut vraca na klupu (posto je standard da svi imaju 100% procenat suta?). Podrska za Jareta uvek i hvala Nemanja!

    3
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter