17
Domaći fudbal
Džajić i Vidić

FOTO: Printscreen/YouTube

VIDIĆ UDARIO PO DŽAJIĆU: Nemanja podsetio da je legenda srpskog fudbala bila u zatvoru i da nije dokazano da je nevin!

Objavljeno: 12.05.24 u 13:12

Vidić smatra da to šteti ugledu srpskog fudbala u globalu

Nemanja Vidić, bivši fudbaler i nedavni kandidat za vođstvo Fudbalskog saveza Srbije, izneo je svoje stavove o stanju srpskog fudbala u intervjuu za britanski „Tajms“, ističući potrebu za promenama i ozbiljnim reformama.

Iako je izgubio izbore za mesto prvog čoveka srpskog fudbala, Vidić je jasno dao do znanja svoje stavove o trenutnoj situaciji. Kritikujući nedostatak promena i zastarele prakse u srpskom fudbalu, Vidić je naglasio potrebu za osveženjem i modernizacijom u upravljanju fudbalom u zemlji.

Nije dobar imidž da neko za koga se nije dokazalo da je nevin predstavlja našu zemlju kao prvi čovek srpskog fudbala – izjavio je Vidić, jasno aludirajući na trenutnog lidera Fudbalskog saveza Srbije, Dragana Džajića.

Vidić smatra da su ključne promene neophodne kako bi se srpski fudbal unapredio.

Imamo ljude koji su po 40 godina u srpskom fudbalu. Neki su veoma važni bivši igrači, ali problem je u tome što se nisu edukovali o tome kako se fudbal promenio u poslednjih dvadeset godina. Imamo mnogo problema sa regularnošću šampionata, problema u prošlosti kao što je nameštanje mečeva. Talentovani smo, ali ljudima su potrebna najbolja moguća oruđa i najbolje moguće okruženje kako bi proizveli kvalitet – rekao je on.

Govoreći o svojim ambicijama za vođstvo Fudbalskog saveza Srbije, Vidić je istakao da želi da doprinese stvarnim promenama i modernizaciji, ističući da su mu neuspesi iz prethodnog pokušaja doneli važne lekcije.

Ne radim stvari čisto reda radi, da bih nešto radio. To mora da se ima neki smisao, zato sam želeo da budem u Fudbalskom savezu Srbije, da promenim stvari koje postoje već mnogo godina – rekao je on.

Rekao bih da imam punu podršku naroda, ali nekada moraš da budeš na istoj liniji sa politikom, sa realnošću – realnost u ovoj situaciji u mojoj zemlji i vladi naše zemlje jeste da nije bilo spremnosti za prave promene. Ali osećam da (promena) dolazi, stiže nova generacija – kaže Vidić.

Smatra da našoj reprezentaciji ide dobro u fudbalu, ali da ne postoji veza sa navijačima.

Našoj reprezentaciji ide dobro, imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali generalno gledano, srpski fudbal ne napreduje i gubi vezu s navijačima. Želim da stvorim tim ljudi koji su dobri u različitim aspektima, koji mogu da pomognu da se srpski fudbal razvije. To je moja strast, pre svega – rekao je on.

Što se tiče same reprezentacije, smatra da selektor ima problem u odbrani i da taj problem nije nerešiv.

I dalje dajemo golove sa Mitrovićem, Vlahovićem, Tadićem, ali imamo problem pozadi – nadam se da će selektor to rešiti. Verujem da smo tim koji bi, uz Englesku, trebalo da se kvalifikuje dalje, uzevši u obzir talenat koji posedujemo – rekao je Vidić.

200
20

17 Komentara

  1. Ako je neko bio dobar u školi iz fizičkog, ne znaci da može da bude profesor. Zašto nije lepo krenuo iz Slobode, pa se polako dokazivao, uložio svoje iskustvo i znanje, a malo i para… Ali neeee…. Ja ću da zidam zgrade po Uzicu, Zlatiboru i Beogradu, a malo ću da probam da budem i predsednik saveza… Odličan štoper u klubu, smešan igrač u reprezentaciji…

    8
    7
    Odgovori
    • Bravo koji Vidić govnar običan ne može on da čisti cipele đjajiću . On da se poredi sa Džajićem ko je njemu došao na oproštaj a đžajiću je došla svetska klasa fudbala Pele . Govnar sram ga bilo užička lopuža.

      1
      7
      Odgovori
    • Veliki patriota Vidić neka objasni narodu koji ga kao podrzava kako je na svetskom u Africi leteo kroz vazduh da stigne loptu rukom i napravi namerni faul, da bi se srusio Antic. To nam je bio zadnji voz, imali smo svetskog renera i pun stadion, sad nam treba 100 godina da dosegnemo taj nivo. Nemoj Vidicu da mislis da ti je narod to zaboravio i oprostio.

      2
      0
      Odgovori
  2. Bravo Nemanja u fudbalu su nam trenutno korumpirana i politička lica koja nemaju stida .od repke do beton lige nema velike razlike trebaju sportisti da vode sport a politčari druge stvari.Svi za Vidića…..

    10
    6
    Odgovori
    • Bravo koji Vidić govnar običan ne može on da čisti cipele đjajiću . On da se poredi sa Džajićem ko je njemu došao na oproštaj a đžajiću je došla svetska klasa fudbala Pele . Govnar sram ga bilo užička lopuža.

      0
      4
      Odgovori
  3. Seljacina iz Uzica on zna model kao školovan je i obučen. Klasičan seljak! Ako već treba da bude neko ima mnogo boljih od njega ali mnogo za tu funkciju .

    4
    13
    Odgovori
    • MNOGO SEREŠ ZNAČI TI AKO NISI ZVEZDAŠ TI SI ONDA LOPOV IL MAFIJAŠ KOJI LIŽE MUDA ŽVALAVKU I ROBIJAŠIMA NA ČELU ZVEZDE I FUDBALSKOG SAVEZA PA SAM HTEO DATE PITAM OTKUD TERZIĆ U ZVEZDI KAD NIKADA NIJE IGRAO U ZVEZDI VEĆ U OFK BEOGRADU PA GA POSLE POKRAO KAO DIREKTOR AL VUČIĆ GA DOVEO DABI UNIŠTIO PARTIZAN A. TERZIĆU OTVORIO RAČUN U DRŽAVNOJ KAS BEZ OGRANIČENJA SREDSTAVA

      3
      4
      Odgovori
    • U Srbiji ne sme ništa da se mjenja! Ovakvoj Vladi Srbije odgovara ovakav Fudbalski savez. Stvar je u novcu, a ne o ideji! Zaboravljamo koliki novac se okreće u fudbalu i koliko se lako tu pere! Zato Vidi još dugo neće imati šansu, kao što je i Srbija neće imati! A sada, BOTOVI – vaših pet minuta!

      4
      0
      Odgovori
  4. Samo kod na kriminalci i lopovi vode fudbal i košarku… Džaja, Terza, Čović, Vučela, Aleksandar veliki……

    8
    3
    Odgovori
  5. Nema tu šta da se udara po Džajiću, Janku ili Marku, nego je izneta sušta i surova istina, i Piksi ima putera,,,,

    5
    2
    Odgovori
    • Nema tu šta da se priča sve je istina što se tiče dzajica gledali smo ga kako ga je vodila policija sl
      Lisicsma na rukama.posle ga je toma nikolić abolirao iako je dzajic priznao da je uzimao novac od prodaje fudbalera.

      3
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter