0
Domaći fudbal

from left goalkeeper Aleksandar Jovanovic, Aleksandar Filipovic, Leonard Owusu, Arandjel Stojkovic, Daniel Castillo, Matheus Bonifacio Saldanha, Youngjun Goh, ilustracija illustration during the Mozzart Super Liga 2023/2024Play Off match between Partizan and TSC Backa Topolar at stadium FK Partizan (JNA) on April 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN PRAVI ČISTKU POSLE JOŠ JEDNE NEUSPEŠNE SEZONE: Zahvaliće se na saradnji većem broju igrača!

Objavljeno: 23.05.24 u 12:28

Crno-bele očekuje buran letnji prelazni rok

Partizan će se nakon završetka meča sa Radničkim 1923 zvanično rastati sa četvoricom od petorice igrača kojima ovog leta ističu ugovori. Jedini iz ove grupe koji će nastaviti razgovore sa čelnicima kluba je golman Nemanja Stevanović, koji je zbog komplikovane zdravstvene situacije izazvane koksaki virusom početkom proleća imao pauzu od fizičkih aktivnosti. Klub želi da izađe u susret čuvaru mreže i produži mu ugovor na još jednu sezonu, s obzirom na probleme koje je pauza izazvala na tržištu.

Od petorice igrača koji napuštaju klub, među prvima su Denil Kastiljo, čija je pozajmica iz Šahtjora istekla, i Nejtan de Medina, čija opciona saradnja (1+1) sa crno-belima neće biti nastavljena. Klub takođe traži „bezbolno“ rešenje za Frenka Kanutea, čiji je agent Čekiš Fal nedavno boravio u Humskoj na razgovorima. Njihovim putem će i Andrija Pavlović, Danilo Pantić i Siniša Saničanin, čiji ugovori ističu na kraju sezone.

Pantić i Pavlović su još prošle zime postigli dogovor o rastanku sa crno-belima, ali su ostali u klubu do kraja sezone jer nisu pronašli nove angažmane. Tokom tog perioda nisu odigrali nijedan minut. Siniša Saničanin je imao nešto drugačiji status, često je bio na klupi za rezervne igrače, ali je na kraju proleća dobio priliku da igra. Ipak, stav kluba u vezi sa njegovom saradnjom ostao je nepromenjen, te neće biti nastavka.

Ovo verovatno nisu svi prevremeni rastanci u Partizanu, jer će neke odluke biti donete naknadno, do početka letnjih priprema. Klub želi da rastereti budžet za plate kako bi oslobodio prostor za pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka.

Podsetimo, Partizan planira i transfere igrača od kojih očekuje zaradu, među kojima su Samed Baždar i Mateus Saldanja, koji nema dozvolu za odlazak do kraja evropskih kvalifikacija.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter