15
Fudbal
Samed Baždar

Samed Bazdar celebrates after scoring a goal during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Spartak Subotica at stadium FK Partizan (JNA) on March 30, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KATASTROFA ZA SRBIJU: Samed Baždar okreće leđa Orlovima i Piksiju!

Objavljeno: 17.05.24 u 14:30

Baždar je navodno odlučio da igra za drugu zemlju

Svi selektori reprezentacije koji će igrati na Evropskom prvenstvu morali su da pošalju opširne spiskove igrača u UEFA, među kojima je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Iako zvanični spisak od čak 50 igrača još nije objavljen, srpski mediji javljaju da se na njemu nalazi sedam golmana, među kojima je i Mile Svilar iz Rome, koji je ranije igrao za Belgiju. Pored njega, na listi su Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Dragan Rosić, Veljko Ilić, Boris Radunović i Filip Stanković.

Na široj listi su i igrači poput napadača Sparte iz Praga Veljka Birmančevića, koji je u odličnoj formi, kao i Dejana Joveljića, Uroša Spajića, Matije Nastasića, Nemanje Stajića, Mihajla Ilića, Milana Gajića, Koste Nedeljkovića, Saše Zdjelara, Nikole Čumića,  Stefan Mitrović, Mihailo Ristić i Petar Ratkov.

Ipak, posebno zanimljiv detalj je mladi napadač Partizana Samed Baždar. Kako prenosi portal Sportske.ba, Baždar je prihvatio da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i želi u budućnosti biti dio te selekcije. Ova informacija je tek nedavno objavljena u bosanskohercegovačkim medijima, dok je po svemu sudeći Piksijev širi spisak nešto ranije poslat UEFA. Navodno je Baždar u dogovoru sa porodicom i nakon razgovora sa predstavnicima FSBiH odlučio promijeniti sportsko državljanstvo, iako je igrao u prijateljskim utakmicama za Orlove.

Ova odluka znači da Baždar neće biti na narednom spisku selektora Srbije, već će ga uskoro na svoju listu uvrstiti selektor Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez.

Dragan Stojković će do 3. juna morati da skrati najširi spisak i odluči na koji maksimalan broj fudbalera računa za EURO 2024. Poslednji termin za prijavu 26 igrača koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije je 7. jun. , šest dana nakon okupljanja Orlova i njihovog odlaska u Nemačku.

Reprezentacija BiH nije uspela da se plasira na EURO, ali će u junu imati zahtevne izazove, kako je juče rekao selektor Barbarez. Bosna i Hercegovina će 3. juna igrati protiv Engleske u Njukaslu, a šest dana kasnije protiv aktuelnog prvaka Evrope Italije u Empoliju.

166
65

15 Komentara

  1. I treba da ne igra ovde.Svu kvalitetnu decu su nam oterali iz fudbala,kako iz klupskog tako i iz reprezentativnog.
    Neka igra dečko gde hoće, sami smo krivi kad smo dozvolili da nam se u fudbal useru svi redom.Neće deca da ih niko ponižava.

    0
    1
    Odgovori
  2. Ivan
    Kako u Americi gde ima nacija iz celog sveta svi poštuju jednu zastavu i himnu što je izraženo preko sporta i tu nema nikakve dileme ili protesta.Kod nas bi svako da ima svoju zastavu i himnu posebno ako je druge nacije.To ide malo tiježe kao i svuda u svetu.

    2
    2
    Odgovori
    • Srbija je za nas maceha a ne majka tako su uradili ademu ljajicu igrao je za srbiju i ondar kraj himna srbije je samo himna srpskog naroda gde su drugi narodi u srbiji sto zive romi slovenci hrvati bosanci bosnjaci itd jer ja kao bosnjak ne dozivljavam himnu srbije kao svoju

      10
      14
      Odgovori
      • Tvoj komentar govori sam za sebe. Niko vama ne radi ništa nego se vi separatišete sami. Ako živite u Srbiji onda morate da poštujete njenu himnu bez obzira koje ste nacionalnosti jer ste državljani te zemlje. Ako ne želite da je poštujete onda ne treba ni da budete njeni državljani. Tako je svuda u svetu u svim zemljama.

        16
        7
        Odgovori
      • Prijatelju dragi, poštujem sve religije i narode, ali je sa jedne strane tužno, a sa druge komično to navođenje pojma „Bošnjak“. Tokom tog tužnog rata, zapadni pokrovitelji istog vam izmislili naciju i eto, sad ste „Bošnjaci“. A ustvari su „Bošnjaci“ manje od 1% ostatka Turaka i preko 99% islamizovanog pravoslavnog (srpskog) življa, ali neka vam bude. Sto puta izrečena laž, postaje istina. Na Balkanu i manje… Pozdrav i svako dobro…

        8
        8
        Odgovori
        • OvoNa švicarskom insititutu za istraživanje etnogeneze IGENEA i na Univerzitetima u Engleskoj,Americi i i Vancuveru analizom DNK uzoraka Bošnjaka dvije zlonamjerne i ustaljenje srpske i hrvatske teze da su su Bošnjaci Slaveni i da su ili Srbi ili Hrvati pale su u vodu jer je analiza pokazala sljedeće:
          40% Ilirskog supstrata
          20% Gotskog supstrata
          15% Keltskog supstrata
          15% Slavenskog supstrata
          6% Hunskog supstrata
          4% Tračanskog supstrata
          Što jasno dokazuje da Bošnjaci imaju najviše Ilirskog supstrata čak više i od Albanaca i da su domicijelno stanovništvo Balkana starije od Srba i Hrvata (Slavena) ali isto tako dokazuje da na Balkanu nema čistokrvnih naroda nego izmiješaniih etnika,slojevi na bazičnu masu.

          2
          1
      • Ti Gospodine trebaš da Malo izvučeš tu svoju Glavu iz pijeska i pogledaš malo.oko sebe ne treba daleko da gledaš samo do Slovenije !pogledaj samo kako oni igraju i pjevaju i poštuju Himnu i Grb zemlje u kojoj žive ,a ima ih iz svih Krajeva bivše juge!!

        7
        0
        Odgovori
      • A pevao si Hej Sloveni. Uz duzno postovanje, mislim da niste ni Sloveni. Onaj ko ne zeli da peva himnu u zemlji u kojoj je rodjen i stekao afirmaciju kao fudbaler u velikom srpskom klubu, ne treba ni da igra. Jedino mi nije jasno zasto kao omladinac nije izabrao Zeljeznicar, Sarajevo, Celik…

        7
        2
        Odgovori
      • Ma svako ljudi ima pravo izbora kome se ne svidja laku noc prijatno nema tu sta da se komentarise,ako ti se ne svidja a ti kofere pa idi gde ti bolje…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter