0
Domaći fudbal
Aleksandar Dragović

Aleksandar Dragovic celebrates after winning the Serbia Cup Kup Srbije Final match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Lagator on May 21, 2024 in Loznica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KLJUČNO PITANJE NA MARAKANI: Ostaje li Aleksandar Dragović u Zvezdi?

Objavljeno: 23.05.24 u 10:34

Dragović je jedan od ključnih igrača crveno-belih u poslednjih nekoliko sezona

Sportski menadžment Crvene zvezde već mesec dana pregovara sa kapitenom Aleksandrom Dragovićem o produženju ugovora, i prema saznanjima Kurira, stvari idu u pozitivnom smeru. Iako je Dragović tokom zime bio na korak od napuštanja kluba, situacija se značajno promenila. Tokom nedavne proslave osvajanja Kupa, kapiten se popeo na gol i vodio navijanje sa Delijama, pokazujući koliko mu klub i navijači znače.

Uprava Crvene zvezde ne želi da vrši pritisak na svog kapitena, čiji ugovor ističe krajem juna. Na Dragoviću je da odluči o svojoj budućnosti, s obzirom na to da on i njegova porodica razmatraju povratak u Beč, gde nameravaju da žive. Ipak, sportski izazov igranja u Ligi šampiona naredne sezone predstavlja veliki motiv za Dragovića.

Dragovićev značaj za Crvenu zvezdu je ogroman, ne samo na terenu, već i van njega. Njegovo prisustvo u svlačionici pozitivno utiče na mlađe igrače, kao što su Strahinja Eraković i Naser Điga, koji su uz njegovu pomoć značajno napredovali. Takođe, njegovo partnerstvo sa Urošem Spajićem je bilo ključno za stabilnost odbrane nakon Spajićevog povratka posle teške povrede.

U Crvenoj zvezdi bi bili zadovoljni da Dragović ostane makar još jednu sezonu na Marakani. U martu je napunio 33 godine i veruje se da može da igra na vrhunskom nivou još najmanje dve sezone. Generalni direktor Zvezdan Terzić i njegovi saradnici su svesni situacije i ne vrše pritisak na kapitena, prepuštajući njemu da donese konačnu odluku o svojoj sudbini.

Kako se pregovori nastavljaju, navijači Crvene zvezde se nadaju da će njihov kapiten odlučiti da ostane i pomogne timu u novim izazovima koji ih očekuju u narednoj sezoni.

16
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter