Zorana Jovičića su teške povrede omele da napravi veću karijeru, koju je završio u Panioniosu.

Povezane vesti

Postoje utakmice koje se pamte i prepričavaju, a još kada igrač zatrese mrežu Barseloni, onda je heroj i svakako da je gol Zorana Jovičića u mreži slavne ekipe bio njegov pečat drugog mandata u Crvenoj zvezdi. Kao talentovan golgeter kalio se godinu dana u Sutjesci iz Nikšića, pa je 1992. godine upisao samo debi u crveno-belom i usledile su pozajmice u Borac iz Banja Luke i Etnilos (Grčka). Po povratku 1995. godine za tri sezone je osvajao trofeje, ali je imao dve teške povrede ligamenata kolena, ali ga je Sampdorija kaparisala posle dobrih igara sa katalonskim gigantom.

Pehove sa povredama, popularni Zoki, imao je u Đenovi, gde je za čak pet godina upisao 33 meča i postigao pet pogodaka. Posle isteka ugovora usledila je selidba na dve godine u Kaen i poslednja stanica u karijeri bio je Panionios 2006. godine. Za selekciju Jugoslavije upisao je dva meča.

Posle penzionisanja Jovičić se opredelio za privatan biznis u kojem je i danas, ali pogleda ponekad mečeve bivšeg kluba iz ‘Ljutice Bogdana’.