0
AdmiralBet ABA Liga
KK Vojvodina

FOTO: ABA 2 liga

SRBIJA NA PRAGU NOVOG PREDSTAVNIKA U ABA LIGI: Vojvodina se plasirala u finale plej-ofa, čeka se još Spartak!

Objavljeno: 02.05.24 u 23:55

Vojvodina je razmontirala rivala iz Crne Gore

Košarkaši Vojvodine ostvarili su impresivan uspeh plasiravši se u finale ABA 2 lige, nakon što su u drugoj utakmici savladali ekipu Podgorice rezultatom 97:55. Ukupnim skorom 177:153, tim iz Novog Sada uspešno je prebrodio prepreku ka poslednjem koraku borbe za ulazak u ABA ligu.

Sustići -18 iz prvog meča u Podgorici predstavljali su ogroman izazov za Vojvodinu, ali su igrači pokazali neverovatnu motivaciju i energiju pod vođstvom trenera Miloša Isakova Kovačevića. Od samog početka meča, Vojvodina je dominirala na terenu, agresivno se suprotstavljajući rivalu i postepeno topivši razliku iz prvog meča. Vođstvo od 33:12 posle trojke Rakićevića bilo je pokazatelj sjajne igre domaćih, koji su uspešno vodili u ukupnom skoru.

Iako je bilo teško održavati visok nivo igre protiv ozbiljnog rivala kao što je ekipa Podgorice, Vojvodina je i dalje držala visok intenzitet i sjajnu odbranu. Energija punih tribina „SPENSA“ dodatno je podstakla igrače, a vođeni savetima i podrškom predsednika Željka Rebrače, koji je bio prisutan tik uz klupu, Vojvodina je nezaustavljivo napredovala ka finalu.

Na kraju, ulaskom u poslednji kvartal, razlika od 37 poena bila je potvrda neverovatnog uspeha. Džared Kaningejm je predvodio ekipu sa 20 poena, dok je Stefan Savić dodao 15. Kod Podgoričana, Đukanović je bio najefikasniji sa 17 poena.

Ovaj izuzetan uspeh Vojvodine svedoči o njihovoj posvećenosti, talentu i upornosti, dok će finale ABA 2 lige biti prilika da pokažu svoj potencijal i borbu za ulazak u viši rang takmičenja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter