0
Evrokupovi
FK Bajer Leverkuzen - FK Roma

FOTO: Twitter/@bayer04fussball

LEVERKUZEN NE ZNA ZA PORAZ: Bajer pokorio Rim, ali Roma se neće predati bez borbe!

Objavljeno: 02.05.24 u 23:10

Bajer je najveća senzacija ove sezone u fudbalskom svetu

Bajer iz Leverkuzena nastavlja svoj nezaustavljiv niz u Ligi Evrope, ostvarivši još jednu važnu pobedu u polufinalu protiv Rome na njenom stadionu „Olimpiko“, rezultatom 2:0. Ovaj trijumf ostavlja Romu sa značajnim deficitiom pred revanš u Nemačkoj.

Junaci ove pobede su bili Florijan Virc i Robert Andrih, čiji je gol posebno obeležio ovaj meč. U prvom delu susreta moglo je biti više golova, s obzirom na prilike koje su propustili Romelu Lukaku i Džeremi Frimpong.

Bajer je iskoristio katastrofalnu grešku odbrane Rome u 28. minutu, kada je Alehandro Grimaldo asistirao Florijanu Vircu, koji je još jednom pokazao svoj kvalitet. U drugom poluvremenu, Robert Andrih je iznenadio golmana Rome Ruija Patrisija sa udaljenosti od dvadesetak metara, postavivši konačan rezultat.

U drugom polufinalnom susretu između Olimpika i Atalante u Marseju, viđen je remi rezultatom 1:1. Čansel Embemba postigao je gol za Francuze u dvadesetom minutu, dok je Đanluka Skamaka doneo izjednačenje za ekipu iz Bergama. Marselj je imao priliku da osvoji tri boda, ali je Azedin Unahi u 73. minutu pogodio prečku.

Sada se Bajer i Olimpik okreću revanš mečevima, dok će Atalanta i Roma pokušati da preokrenu rezultate i izbore plasman u finale Lige Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter