0
Domaći fudbal
Marko Marin, Mitar Mrkela

FOTO: Starsport

MRKELA I MARIN NAKON TITULE: „Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države!“

Objavljeno: 02.05.24 u 22:46

Zvezda je osvojila 35. pehar prvaka države

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su rezultatom 2:1 protiv TSC-a u 33. kolu Superlige Srbije, osiguravši matematički sedmu uzastopnu nacionalnu titulu.

Nakon meča, sportski direktor kluba, Mitar Mrkela, naglasio je zasluženost osvajanja pehara, ističući da je klub prošao kroz turbulentan period, ali je uspeo da se izdigne izazovu.

Potpuno zasluženo smo i ove sezone prvaci države. Turbulentan period je iza nas. Iako smo imali bodovni zaostatak na polusezoni, prolećni deo takmičenja smo odigrali gotovo bez greške. Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezona pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu. Uz to pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal. Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom – rekao je Mrkela za klupski sajt.

Tehnički direktor kluba, Marko Marin, izrazio je nadu da će crveno-beli osvojiti i Kup Srbije, što bi im donelo četvrtu uzastopnu dvostruku krunu.

Ponavljamo dobre rezultate, iz godine u godinu, a to je u sportu najteže. Ipak, to je i najlepše. Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa. Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji. Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu – istakao je Marin.

Crvena zvezda nastavlja da piše istoriju sa svojim sedmim uzastopnim šampionskim naslovom, dok se nada osvajanju i Kupa Srbije kako bi upisala četvrtu dvostruku krunu u nizu.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter