1
AdmiralBet ABA Liga
Partizan - Buducnost, ABA Liga

Punter Kevin (L) Yogi Ferrell (R) Partizan - Buducnost, ABA Liga Dec. 16, 2023. in Belgrade, Serbia. 16.12.2023 photo: David Damnjanovic/STARSPORT

BUDUĆNOST JE BESNA: Crnogorci pronašli 20 grešaka na njihovu štetu i oglasili se saopštenjem pred meč sa Partizanom!

Objavljeno: 02.05.24 u 22:34

Budućnost je još jednom izrazila svoje nezadovoljstvo

Košarkaški klub Budućnost Voli izdao je saopštenje nakon prvog polufinalnog meča ABA lige između Partizana i Budućnosti, u kojem su izrazili nezadovoljstvo sudijskim odlukama tokom meča. U saopštenju se ističe da su primetili niz grešaka na njihovu štetu, ukupno 20, od kojih su izdvojili 13 najočiglednijih u priloženom video snimku.

Navodi se da su sudijski kriterijumi bili različiti za obe ekipe, te da su uočene nedosuđene i pogrešno dosuđene faulove, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju „koraci“. Klub ističe da neće tolerisati takav tretman od strane sudija u ABA ligi i izražava nezadovoljstvo niskim nivoom suđenja.

Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvideli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obe ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju „koraci“.

Takođe, Budućnost šalje jasnu poruku komesaru za suđenje u ABA ligi, Srđanu Dožaju, da reaguje na ovakve situacije i preduzme odgovarajuće korake. U saopštenju se ističe da klub ne želi da u odlučujućim mečevima igrači ne budu ti koji će odlučivati pobednika utakmice.

Nakon saopštenja, drugi duel u seriji zakazan je za naredni utorak u hali „Morača“.

5
10

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter