0
Ostali sportovi

Danska pobedom nad Hrvatskom zakazala duel sa Francuzima u finalu

Objavljeno: 24.01.14 u 23:23

Rukometaši Danske igraće u finalu Evropskog prvenstva, na svom terenu, pošto su u polufinalu savladali Hrvatsku rezultatom 29:27 (13:15).

Danska Hrvatska

Iako su tokom celog prvog poluvremena kontrolisali igru i rezultat, Hrvati su na odmor otišli sa samo dva gola prednosti, 15:13. Propustili su priliku da ostvare ubedljivije vođstvo nakon 30 minuta igre, a Danci su to znalački iskoristili.

U nastavku susreta, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, rukometaši Danske su se razigrali i u periodu od 46. do 51. minuta uspeli da prelome meč u svoju korist. Hrvati tada nisu uspeli da postignu gol i Danci su otišli na tri gola prednosti, 26:23. Do kraja susreta nisu ispuštali prednost, pa su zasluženo trijumfovali 29:27.

U pobedničkom timu Magnusen je bio najraspoloženiji sa 8 golova iz 9 pokušaja, a pratili su ga Hansen sa 4 i Kristijansen sa 3 pogotka. Kod Hrvata, koji su bili besni na sudije tokom celog susreta, po 6 golova su postigli Koljar i Horvat, dok je Duvnjak dao 5.

Selekcija Danske će tako imati priliku da odbrani titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu. Rival u finalu će im biti selekcija Francuske, koja je bila bolja od Španije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter