0
Fudbal

FOTO:Printscreen/Youtube

POVRATAK VELIKANA: Legendarnom Brazilcu će se ispuniti želja u 58. godini!

Objavljeno: 26.04.24 u 12:34

Zaigraće sa sinom

Brazilski fudbalski velikan Romario, jedan od najboljih napadača svih vremena, ponovo je zakoračio na teren u 58. godini života.

Ovaj povratak dogodio se gotovo dve decenije nakon što je legendarni fudbaler zvanično okačio kopačke o klin, a motivacija mu je bila jednostavna – želi da igra zajedno sa svojim sinom Romarinjom.

– Moja najveća želja ovde je da imam priliku da delimo teren, ja i moj sin. To je cilj koji mnogi sportisti dele. Lebron Džejms sanja da igra sa sinom u narednoj NBA sezoni. Sličnu priliku je imao i Rivaldo. I ja to želim – izjavio je Romario novinarima nakon treninga u četvrtak.

Romario, legenda fudbala koja je osvojila Mundijal 1994. godine, sada će obući dres kluba Amerika Rio de Žaneira u drugoj diviziji šampionata Karioka, čiji je i predsednik.

Prvi trening sa novom ekipom Romario je odradio u petak, impresionirajući sve prisutne svojom izdržljivošću i veštinom, dok je istovremeno podsetio sve da su godine samo broj, a klasa večna.

– Za nekoga ko nije trenirao punih 16 godina, uspeo sam da istrčim nekoliko krugova. Ali, ne očekujte da ću igrati punu sezonu. Moja namera je da u nekim mečevima upadnem na teren na samo nekoliko minuta. Najvažnije je da pomognem Americi – dodao je Romario, uz šalu da će mu uskoro možda zatrebati nosila.

Amerika će se ove godine boriti u drugoj diviziji šampionata  Rio de Žaneiro, a Romario je jasno dao do znanja da je njegov cilj da klub vrati u najviši rang.

Poznato je da Romario nije bio ljubitelj izvođenja penala, ali čini se da je promenio mišljenje.

– Ako dođe do penala, predsednik kluba će insistirati da ga izvedem. Ako trener bude protiv, biće otpušten, a predsednik će ipak izvesti penal – našalio se Romario.

Postajući predsednik kluba 2023. godine, Romario je preuzeo odgovornost s namerom da Ameriku vrati u sam vrh fudbalske scene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter