0
Ostali sportovi

Francuzi preko Španaca stigli do finala Evropskog prvenstva

Objavljeno: 24.01.14 u 21:30

Rukometaši Francuske imaće šansu da se bore za titulu evropskog prvaka, pošto su u polufinalu šampionata u Danskoj bili bolji od selekcije Španije rezultatom 30:27 (18:13).

Francuska

Francuzi su se bolje snašni na početku susreta i vrlo brzo poveli sa 7:2. Ipak, Španci su požrtvovanom igrom uspeli da se vrate u meč, postizali golove u serijama, ali na kraju prvih pola sata igre ipak imali pet golova zaostatka.

U drugom poluvremenu viđena je mnogo izjednačenija i neizvesnija utakmica. Španci su u 38. minutu imali priliku da povedu sa tri gola prednosti, nakon što im je dosuđen sedmerac i Francuzi kažnjeni isključenjima Karabatića i Narsisa sa po 2 minuta.

Ipak, Makeda nije bio precizan, a Francuzi sa dva igrača manje, preko Abaloa, postižu pogodak i prilaze na gol zaostatka. Osokoljeni ovakvim razvojem situacije ‘trikolori’ su zaigrali mnogo bolje do kraja susreta, sasvim zasluženo trijumfovali i plasirali se u finale.

Kod Francuza najzapaženiji je bio Abalo sa 8 golova, a pratio ga je Valentin Porte sa 7 golova iz 8 pokušaja. Kod Španaca ubedljivo najbolji je bio Kaneljas sa 12 golova.

U finalu Evropskog prvenstva Francuzi će igrati sa pobednikom duela domaćina, Danske, i selekcije Hrvatske.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter