0
Košarka
Nikola Jokić, Džamal Marej

FOTO: Twitter/@nuggets

JOKIĆU IDE „DRVENA MEDALJA“: Evo ko je osvojio nagradu za „klač igrača“ godine!

Objavljeno: 26.04.24 u 13:34

Trojica su bolji od Jokića

Stef Kari, zvezda Golden Stejt Voriorsa, još jednom je potvrdio svoju izuzetnost osvajanjem prestižne nagrade „Džeri Vest“ NBA lige. Ova nagrada se dodeljuje igraču koji se istakne u ključnim momentima utakmica tokom regularnog dela sezone.

NBA liga definiše „vreme odluke“ kao poslednjih pet minuta poslednje četvrtine ili produžetka kada je rezultat utakmice unutar pet poena razlike za neku od ekipa. Upravo u ovim trenucima, Stef Kari je pokazao svoju izuzetnost.

Kari je osvojio nagradu sa impresivnih 298 poena, ostavivši iza sebe velika imena poput Demara Derozana (Čikago) sa 272 poena, Šaja Gildžus-Aleksandera (Oklahoma) sa 160 poena i Nikole Jokića (Denver) sa 85 poena.

Tokom regularnog dela sezone, u ključnim trenucima mečeva, Kari je postigao 189 poena, dok je Derozan dodao 182, a Gildžus-Aleksander 112 poena, što jasno pokazuje dominaciju i uticaj Stef Karija na terenu.

Iako su Voriorsi završili sezonu zaustavljeni u plej-inu, poraženi od Sakramento Kingsa u prvom meču, Karijev individualni uspeh i doprinos timu su neosporivi.

Prosečno, tokom sezone, Kari je beležio 26,4 poena, uz 4,5 skokova i 5,1 asistenciju po meču, što samo dodatno naglašava njegovu važnost i ključnu ulogu u uspehu Golden Stejt Voriorsa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter