0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

VESLANJE: Ovog vikenda na programu ‘Croatia Open’

Objavljeno: 06.04.17 u 09:40

Glavni grad Hrvatske 8. i 9. aprila 2017. biće domaćin tradicionalne internacionalne regate „Croatia Open“, koja će ove godine biti održana po 34. put i koja će biti prva regata u novoj sezoni za srpske veslače i veslačice.

Na Regatnoj stazi na Jarunu pod zastavom Srbije nastupiće četvorica veslača koji sa svojim trenerima, Nebojšom Ilićem, članom Selektorske komisije i Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije i Aleksandrom Ivkovićem, kreću u Zagreb u petak, 7. aprila. Miloš Vasić i Nenad Beđik, koji su na nedavnom testu 3×4.000 m ispunili A kriterijum, oba dana veslaće u konkurenciji dvojaca bez kormilara za seniore A. Budući da je prvi dan u ovoj konkurenciji prijavljen svega jedan čamac postoji mogućnost da svoju trku odrade sa dvojcima bez kormilara seniora B.

Marko Marjanović, koji je poput Vasića i Beđika ispunio A kriterijum na testu 3×4.000 m, i u subotu i u nedelju nastupiće u konkurenciji skifova za seniore A, dok će mlađi senior, Andrija Šljukić, u istoj disciplini prvog dana veslati u konkurenciji seniora B, a drugog dana u konkurenciji seniora A.

Pored pomenute četvorice veslača u Zagrebu će nastupiti i veliki broj veslača i veslačica Srbije koji će veslati pod klupskim obeležjima. Ono što je bitno jeste da će ovogodišnja regata „Croatia Open“ biti prva kriterijumska za sastav naše juniorske reprezentacije.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter