0
The Best Of

VREMEPLOV: Fudbalske ludorije uz koje je nastala legenda o ‘Aeroplaninu’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.16 u 00:05

Kada u ‘šumi’ igrača ne znate ko je postigao gol, odgovor bi se sam nametnuo čim ugledate igrača sa brojem devet kako slavi u prepoznatljivom stilu.

Kada se kaže ‘Aeroplanino’, možda ne znaju svi, ali veći broj ljubitelja fudbala, posebno italijanskog, znaju da se radi o Vinćencu Monteli.

Uz prepoznatljiv italijanski stil i izgled, ‘šmeker’ iz Kastela di Cisterne blizu Napulja svoju karijeru počeo je u Empoliju gde je sa proslavom punoletstva nagovestio velike domete u, kasnije, bogatoj karijeri.

Vinćenco Montela

Bogata je bila golovima, ali i čuvenim proslavama kojima je postao prepoznatljiv širom planete. Posle Empolija i u Đenovi je ‘leteo’ posle svakog gola, a najupečatljivija su ostala slavlja u dresu Sampdorije i Rome.

(Izvor: youtube / matrixx1908)

Tako je u jednoj od svojih najboljih sezona, kada je kao kapiten Montela predvodio Sampu, het-trikom potpuno razbio Inter, a zatim i asistirao Arijelu Ortegi za fantastičan gol Argentinca.

(Izvor: youtube / matrixx1908)

Navijači Lacija i Rome dugo, dugo će pamtiti ‘Derbi dela Kapitale’ koja je igrana 10. marta 2003. godine na rimskom ‘Olimpiku’. Montela je ‘nebesko-plavima’ spakovao četiri gola i, naravno, svaki od njih proslavio u prepoznatljivom stilu.

Taj meč pamtiće i Dejan Stanković koji je postigao jedini, ali fantastičan gol za Lacio, ali senku na partiju karijere Vinćenca Montele nije bacio ni magičan pogodak Frančeska Totija u samom finišu meča.

(Izvor: youtube / Giorgio AmoredelCalcio)

Dok lopta još uvek ide prema golu, u velikoj većini slučajeva ruke su već bile široko raširene, a Montela spreman da ‘poleti’ u novu proslavu.

(Izvor: youtube / gualmonte)

Da nije bio samo ‘suvi’ napadač italijanskog kova, tipa Inzagija, Đilardina, Pacinija, potvrđuje i njegov gol karijere iz sezone 2004/2005 u dresu Rome protiv Kjeva.

‘Makazice’ iliti u Italiji poznata ‘rovešćata’, pa novo ‘poletanje’.

(Izvor: youtube / Canale di DiegoRobboAsr)

Ukoliko vam ni ovo nije dovoljno, na ‘jutjubu’ postoji četiri video klipa u kojima su na broju svaki od 141 golova Vinćenca Montele, postignuta samo u Seriji A.

VREMEPLOV: Čuvene Olimpijske igre i još čuvenijih šest ponovljenih penala protiv naše reprezentacije (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter