1
Evroliga
KK Crvena zvezda - KK Partizan

Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Ognjen Jaramaz, #10 of Partizan Mozzart Bet Belgrade react during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GLAVOBOLJA ZA VEČITE: Prebogati klub ruši snove Partizana i Zvezde o A licenci Evrolige!

Objavljeno: 26.04.24 u 15:12

Partizan i Zvezda definitivno nisu u prvom planu

Prema informacijama sa pouzdanog košarkaškog portala „Basketnjuz“, uprava košarkaškog kluba Monako aktivno radi na kupovini dugoročne licence Evrolige. Iako konkretni iznos za ovu transakciju još uvek nije objavljen, Monako želi da stekne licencu kako bi se etablirao u Evroligi i započeo proces izgradnje nove dvorane, s obzirom na to da trenutno igraju u dvorani koja može da primi jedva 5.000 ljudi.

Cilj Monaka je trajno prisustvo u Evroligi uz dugoročnu licencu, a isti cilj već godinama imaju i Partizan i Crvena zvezda. Prema navodima „Basketnjuza“, projekat uključuje izgradnju nove arene u Monaku, a planirano je da bude spremna u narednim godinama. Od svog debija u Evroligi u sezoni 2021/22, Monako je nedvosmisleno pokazao da mu je mesto u elitnom takmičenju.

Tri uzastopne sezone Monako je igrao u plej-ofu, što je impresivan uspeh koji dele samo Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Makabi. Prošle sezone, Monako je čak stigao do Fajnal-fora. Ove sezone, u četvrtfinalu se susreće sa Fenerbahčeom, a posle dva meča u Monaku rezultat u seriji je 1:1.

Takođe, ekipa koju predvodi Saša Obradović zadržala je prosečan neto budžet od 8.300.000 evra za plate igrača i trenera tokom ovog perioda, čime se svrstavaju među prvih 10 u Evroligi po finansijskim ulaganjima.

Dugo se spekuliše o proširenju Evrolige i promenama koje bi mogle nastupiti u sezoni 2024/25. Prema informacijama, Evroliga bi trebalo da uruči nove višegodišnje licence, a među klubovima koji se nadaju ovom priznanju su i Partizan i Crvena zvezda.

Trenutno, 12 timova ima licencu za narednu sezonu, dok šest timova čeka svoju šansu. Među njima su i večiti rivali iz Beograda, a trenutno nema informacija o eventualnom povratku ruskih klubova u takmičenje.

Aris Bakras, dobro obavešteni grčki novinar, takođe je potvrdio da će Zvezda i Partizan i naredne sezone biti učesnici Evrolige, iako to još uvek nije zvanično potvrđeno.

15
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter