0
Ostali sportovi

‘TROFEJ MARINKO KELEČEVIĆ’: Svi u Šumice za vikend, pokažimo da uspomena na njega živi!

Objavljeno: 13.08.15 u 17:58

Na redu je treći rukometni turnir ‘Trofej Marinko Kelečević’. Najavili su ga Jovan Borković, Bojan Mijić i Dragoljub Kelečević, članovi organizacionog odbora turnira i upravnog odbora Fondacije Marinko Kelečević.

Organizatori su se zahvalili predstavnicima medija i ukratko su predstavili istoriju turnira i ekipe koje učestvuju ove godine.

Turnir je posvećen Marinku Kelečeviću, rukometašu koji je tragično nastradao 2011 godine. Marinko je profesionalno igrao za beogradski PKB, mađarske klubove Debrecen i Ferencvaroš, a karijeru je trebalo da nastavi u slovenačkom klubu Celje.

Prvi turnir je održan 2013. godine i na njemu su učestvovale ekipe ORK Zemun, Rekreativo, PKB i ekipa Smedereva koja je osvojila trofej.

Drugi turnir je održan prošle godine u SC Šumice i učestvovale su sledeće ekipe: Partizan, Spartak, Smederevo i Primus. Subotički spartak je u vrlo kvalitetnom finalu pobedio Partizan i zasluženo postao pobednik drugog Trofeja Marinko Kelečević.

Ove godine na turniru učestvuju: Vojvodina, Novi Sad, prvak Srbije i osvajač kupa Srbije (ekipa koja već tri godine za redom osvaja nacionalno prvenstvo i trenutno je ubedljivo najkvalitetnija ekipa u zemlji).

Borac, Banja Luka, prvak Bosne i Hercegovine. Borac je ekipa sa dugom tradicijom, šampion Evrope iz 1976. i osvajač kupa EHF 1991. godine. Borac nastupa u SEHA ligi i ove godine igra kvalifikacije za Ligu šampiona, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Trener ekipe je Igor Rađenović a najzvučnije ime u timu je srpski internacionalac Ratko Nikolic.

Hapoel Rishon Lezion, prvak Izraela. Ekipa koja je takođe osvajač duple krune u nacionalnom prvenstvu. U ekipi nastupa nekoliko poznatih igrača, među kojima i bivši srpski reprezentativac Milorad Krivokapić, a ekipu sa klupe predvodi naš mladi stručnjak Damir Stojanović.

Tatabanya, Mađarska. Tatabanya je klub koji je već godinama u vrhu mađarskog rukometa a već dve godine za redom sezonu završava na trećem mestu iza neprikosnovenih Vesprema i Szeged-a. Ekipu sa klupe predvodi nas proslavljeni reprezentativac i bivši selektor Vladan Matić.

Rapored utakmica u SC Šumice:

Subota, 15 avgust

15.30 – 17.00 prvo polufinale, Borac – Hapoel Rishon

17.00 – ceremonija otvaranja turnira

17.30 – 19.00 drugo polufinale, Vojvodina – Tatabanya

Nedelja, 16 avgust

16.30 – 18.00 utakmica za trece mesto

18.30 – 20.00 finale

20.00 ceremonija dodele medalja

Organizator turnira je Fondacija Marinko Kelečević. Ulaz u salu SC šumice je besplatan. Organizator poziva sve ljubitelje sporta i rukometa da dodju i uživaju u kvalitetnom rukometu a samim tim i da podrže uspomenu na Marinka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter