0
Košarka
Bogdan Bogdanović

during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Kina at Araneta Coliseum on August 26, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Joaqui Flores/Starsport.rs ©)

SRBIJA IMA NAJBOLJEG KAPITENA: Bogdanović će spreman dočekati Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 14.05.24 u 17:55

Bogdanovića čeka još jedan veliki turnir sa Orlovima

Bogdan Bogdanović, jedan od najcenjenijih srpskih košarkaša, ne krije uzbuđenje zbog mogućnosti da ponovo obuče dres reprezentacije Srbije i predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon završetka sezone u NBA ligi, gde je branio boje Atlante, Bogdanović je trenutno u pripremama u Atlanti kako bi bio što spremniji za okupljanje reprezentativaca pod vođstvom selektora Svetislava Pešića. Uskoro se očekuje i njegov povratak u Srbiju, gde će se pridružiti ostatku tima.

Igranje za reprezentaciju je sportski gladijatorski momenat. Prisutan sam stalno i nisam povređen. Imao sam dosta sreće da ostanem zdrav i dosta uspeha da nastavim biti motivisan, kao deo tima različitih generacija – rekao je Bogdan Bogdanović za portal „Basketballsphere“ i nastavio:

Mnogo više uspeha je bilo tu nego neuspeha i srećan sam, jer to traje. Kao što sam rekao pred Svetsko prvenstvo srećan sam što sam u reprezentaciji. Meni je to jedno od najlepših mesta gde može da se igra.

Kapitenska traka u reprezentaciji Srbije rezervisana je za Bogdana Bogdanovića.

Nije meni bio san da budem kapiten reprezentacije, već sam sanjao o tome da budem deo tog tima. To mi je najbolje moguće društvo. To je razlog zašto smo svi tu. Bio kapiten ili ne, meni lično je i dalje sve isto. Nikada se nismo razdvajali. Lepo je, čast i privilegija, sve ostaje isto. Drago mi je da me saigrači i dalje tretiraju kao igrača, a ne uz neki poseban odnos kao kapitena. Ne menjam, se ni ja, a lepo se osećam u tom društvu gde me i moji saigrači ne gledaju na drugačiji način.

Kao stalni član reprezentacije, Bogdanović se raduje što će ponovo nositi kapitensku traku, ističući da mu je to čast i privilegija, ali da za njega ostaje najvažnije da bude deo tima i da se oseća dobro u toj atmosferi.

U međuvremenu, Bogdanović vredno radi na pripremama u Americi kako bi bio spreman za izazove koji ih očekuju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Treniram stalno. Za mene je najvažnije da imam kontinuitet rada, sada sam u teretani, a sledeće nedelje ulazim u salu. Počinjem da se ozbiljnije spremam. Poželeo bih svim saigračima što više zdravlja i uspeha do kraja sezone. Nadam se najiskrenije da ćemo svi da budemo prisutni na okupljanju i spremni da se pokažemo u najboljem izdanju – objasnio je Bogdan Bogdanović.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter