1
Domaći fudbal
Mateuš Saldanja

during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ISPLIVALI NOVI DETALJI: Samo pod jednim uslovom Saldanja može da napusti Partizan!

Objavljeno: 14.05.24 u 18:34

Partizan će gotovo izvesno ostati bez svog najboljeg fudbalera

Mateuš Saldanja, najbolji strelac Partizana i Superlige Srbije, napustiće Humsku narednog leta, ali će biti dostupan stručnom štabu tokom kvalifikacija za međunarodna takmičenja, prenosi „Telegraf“.

Partizan planira da ovog leta unovči Saldanju, koji je bio tražena „roba“ i protekle zime. Međutim, Brazilac je izašao sa zahtevom da se eventualni transfer realizuje tek nakon odigranih kvalifikacija za evropska takmičenja.

Čelnici kluba su već saopštili odluku Saldanji, koji je i ovoga puta imao sluha za zahteve kluba, baš kao i protekle zime kada je odlučio da ostane i pomogne saigračima.

Saldanja je veći deo prolećne polusezone propustio zbog povrede mišića, ali je najavio povratak u formu pred ključne utakmice u borbi za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Njegova odluka da ostane u klubu tokom zime pokazuje njegovu lojalnost i predanost.

Interesovanje za Saldanju i dalje postoji iz inostranstva, a protekle zime je bio najtraženiji igrač Partizana, sa ponudama u rasponu od 6.000.000 do 10.000.000 evra. Očekuje se da će Brazilac biti ključna figura u nastavku sezone, kako bi pomogao timu u ostvarenju ciljeva u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

4
2

1 Komentara

  1. Partizan ce morati kompletno renovirati odbranu a to znaci kupiti najmanje tri centralna beka ozbiljnih kvaliteta I po jednog beka za obe strane, ako misli nesto uraditi u tim kvalifikacijama. A poseban problem je pozicija zadnjg veznog I desetke. Prodaja Saldanje automatski trazi pronalazenje novog centarfora i njegovog beckupa jer najverovatnije da i Bazdar odlazi.
    Klub mora naci i ozbiljnog trenera jer sa naturscicima nece daleko stici.
    Nadalje, Partizan móra I da dovede par ekskluzivnih pojacanja za novi sampionat ako uopste misli da bude ozbiljno konkurentan za najvisa dela. Godinama se pravi nedovrsen prelazni rok sa ostavljemim rupama u rosteru, jednom bez ozbiljnog desnog, drugih put levog beka, treci put bez pismenog centralnog veznog i sa rupom na golu ,u proslom prelaznom u centru odbrane… To nije dostojno velikog kluba i kao usud te stvari su se pokazivale sudbinskim za plasman.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter