0
Ostali sportovi

Kanaksi petardom razneli Patke

Objavljeno: 26.01.13 u 11:31

kanaksi

Hokejaši Vankuver Kanaksa odigrali su sjajan meč u Anahajmu gde su razvalili domaće Dakse sa 5:0.

Dakse ovaj poraz još više boli jer im je ovo bila prva utakmica pred domaćom publikom u novom šampionatu, a Kanaksi su im se praktično revanširali za poraz sa otvaranja sezone u Vankuveru.

Golman Kanaksa Kori Šnajder bio je izuzetno raspoložen pa je zaustavio 30 šutev a hokejaša Daksa.

Ipak epitet najboljeg igrača utakmice poneo je Denijel Sedin koji je postigao gol i imao jednu asistenciju. Pored Sedina u listu strelaca još su se upisali Eron Volpati, Zek Kesajen i Mejson Rejmond koji je bio dvostruki strelac.

Detroit Red Vingsi su u Džo Luis Areni ugostili hokejaše Minesota Vajlda i savladali ih sa 5:3. Konačno je proradio igrač više za Vingse koji su pre ovog meča imali 0 od 15 uspešnost u ovom segmentu igre.

Dobrim delom upravo zbog kvalitetne igre sa hokejašem više Red Vingsi su uspeli da savladaju Vajld, jer su tri puta iskoristili brojčanu prednost na ledu.

Posle „mrtvog“  prvog perioda, u drugoj trećini strelci na obe strane konačno su se probudili pa je u tom delu igre viđeno čak šest golova, od toga četiri u mreži Minesote i dva iza leđa golman Vingsa, da bi u poslednjoj trećini bila viđena još dva pogotka.

Dvostruki strelac za Detroit bio je Tod Bertuzi, a za Vingse su se još u strelce upisali Demijan Bruner, Henrik Zeteberg i Pavel Datsuk, dok je za Vajd dva puta bio strelac Zek Parise, a jedan gol postigao je Tom Gilbert.

Rezultati:

Njujork Ajlanders – Boston 2:4

Karolina – Bafalo 3:1

Vašington – Nju Džersi 2:3

Otava – Tampa Bej 4:6

Minesota – Detroit 3:5

Pitsburg – Vinipeg 2:4

Vankuver – Anahajm 5:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter