0
Fudbal
lopta, fudbal, sport

FOTO: Pixabay.com

NAJPOPULARNIJI SPORTOVI U EVROPI: U Srbiji je izbor očekivan, ali Irska i Letonija će vas šokirati! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 02.04.24 u 15:53

Sport je jedna od najvažnijih stvari u životu prosečnog muškarca

Kada govorimo o sportu govorimo o strasti i ljubavi, koju većina muškaraca, ali i nemali broj žena osećaju prema ovom vidu zabave koji je popularan od vremena ljudskog postojanja.

Ipak, zavisno od kulture zemlje i naroda koji živi na prostoru jedne države različiti sportovi imaju primat u odnosu na druge, koji su sekundarni.

Kada je reč o Srbiji situacija je očekivana. Fudbal je najpopularniji sport u našoj zemlji, što realno gledano i nije opravdano. Košarka, vaterpolo i odbojka su nam doneli mnogo više medalja i uspeha nego fudbal, ali fudbal je fudbal što bi se reklo.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Kviz svet (@kviz.svet)

Slična situacija je u maltene 90% zemalja Evrope, ali postoje izuzeci i to veoma zanimljivi.

Naime, očekivano košarka je najpopularniji sport u Litvaniji gde je to nacionalni sport od trenutka postojanja te države. Ipak, ono što je malo neobično jeste da je košarka najpopularniji sport u Estoniji, što je verovatno uticaj slične sportske kulture kao kod Litvanaca.

I dok dve baltičke zemlje gaje košarku kao najpopularniji sport sa druge strane u Letoniji koja se podigla košarkaški prethodnih godina, najpopularniji sport je hokej na ledu kao i u Finskoj.

Najčudnija situacija je definitivno u Irskoj, koja gaji veliku tradiciju i poštovanje prema njihovom nacionalnom sportu. Reč je irskom fudbalu ili ti popularni „Gaelic“ koji je jedna jedinstvena verzija fudbala specifična samo za Irce.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter