0
Ostali sportovi

Borba za bolju poziciju

Objavljeno: 01.10.12 u 09:45

LEN biro predstavlja najjače telo evropske federacije vodenih sportova koje pokriva plivanje, skokove u vodu, vaterpolo, sinhrono plivanje i plivanje na otvorenim vodama. Na novoj funkciji, prvi čovek Partizana biće naredne četiri godine.

 

 

“Izbor u Biro LEN je veliko priznanje za mene lično, ali i srpski vaterpolo”, rekao je Aleksandar Šoštar po dolasku u Beograd. “Za mene je ovo velika satisfakcija, potvrda dobrog rada kako u Partizanu, koji je institucija na klupskom nivou, tako i u Savezu koji je poznat po izvanrednim rezultatima. Kao predstavnik takve organizacije bio sam dobar kandidat.

 

 

Proslavljeni vaterpolista posebno ističe to da su sva tri srpska predstavnika izabrana u radna tela LEN–a, ljudi iz vaterpola.

 

 

“Biro pokriva pet sportova i izuzetno mi je drago što se u njemu, obzirom na poziciju koju ima, našlo mesta i za ljude iz vaterpola. Postigli smo fantastičan rezultat u Portugaliji. Sada je na nama da se borimo za što bolju poziciju vodenih sportova”, zaključio je Aleksandar Šoštar.

 

 

Šoštar je prvi naš zvaničnik u ovako visokom telu nakon 22 godine kada je član bio Ante Lambaša. Naredni kongres evropske kuće vodenih sportova zakazan je za 28. septembar naredne godine.

 

 

Pored Aleksandra Šoštara, LEN biro je na svojoj prvoj sednici doneo odluku da u tehnički vaterpolo komitet primi Dejana Perišića, koji je istu funkciju obavljao već u dva mandata, kao i generalnog sekretara VSS Marka Stefanovića u komisiju za marketing.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter