0
Ostali sportovi

FOTO: HSV

SELEKTOR HRVATSKE SA POŠTOVANJEM O SRBIJI: „To su činjenice“

Objavljeno: 13.02.24 u 20:22

„Zatvorili smo sve ono što je trebalo kod Srbije“

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u polufinale Svetskog prvenstva pošto je poražena od Hrvatske 15:13 u četvrtfinalu meča odigranog u Dohi.

Posle meča, selektor Hrvatske Ivica Tucak anlizirao je meč.

Ovo što spominjete, deseti plasman u polufinala svetskih prvenstava od 2005. godine, to su činjenice. To niko ne može osporiti. Uz sve one velike reprezentacije sveta, mi smo na prvom mestu po tom pitanju. Strašno sam ponosan što smo nakon smene generacija, redizajna koji smo napravili nakon Tokija 2021, ostali vaterpolo velesila. To nam niko ne može osporiti.

PŠotom, Tuak je anlizirao meč .

Zatvorili smo sve ono što je trebalo kod Srbije. Marko (Bijač) je bio odličan na našem golu, igrači su pomagali jedan drugome. Naša rešenja s igračem više su bila odlična. Ono što sam govorio, ali nisam reagovao poslednjih dana kada sam slušao i čitao kako naši igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje… E, ni govora! Imaju oni i te kako hrabrosti i odlučnosti, ali ono što ja želim da nam igra ima glavu i rep, da odigramo akciju. To smo radili, to smo imali. Srbiji čestitam na fer i korektnoj borbi, viteški odigranoj utakmici. Mislim da je utakmica bila predivna, kao što je uvek s njima – ishvalio je „delfine“ strateg Hrvata.

Tucak je upitan da li je pobeda usledila posle zaustavljanja Dušana Mandića.

Da, ali onda moraš malo druge negde da pustiš, pa smo „procureli“ levo kod Strahinje Rašovića. Ušli smo svesno u taj rizik. Međutim, mislim da smo ih dobro zatvorili, isto kao što smo dobro „snimili“ njihovog igrača više. Znali smo tačno što igraju, ko izlazi iz prve linije. Bila je to sve u svemu jako, jako dobra utakmica. Bilo je grešaka, pa i s naše strane, ali rekao bih utakmica za ocenu „pet minus„, istakao je Ivica Tucak za „Jutarnji list“.

Kako ističe, ponosan je na svoje igrače:

Dogodi se neko posrtanje, događa se, ali nakon cele ove potrošnje koje smo imali u januaru u Dubrovniku i Zagrebu, kao i sada ovde, pa onda doći do polufinala… Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mogli smo mi i ovo da izgubimo, bilo je sve na jednoj lopti možda, ali sam ponosan i u ovom trenutku tako ispunjen srećom, da je to neverovatno.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter