U nedelju je sedmi put održan turnir u malom fudbalu u slavu Hrama Sveti Vasilije Ostroški, na Bežanijskoj Kosi.

Ove godine se odigrao 13. maja na terenu na ’Kockicama’ – delu Bežanijske Kose tik uz Hram. Kao i do sada, ovo celodnevno dešavanje su posetili mnogobrojni ljudi, komšije, deca, koji su se tradicionalno mogli okrepiti na licu mesta pivom, sokovima, sladoledom, pa i pečenjem – potpuno besplatno, što jača duh lokalne zajednice i predstavlja celodnevnu porodičnu zabavu.


FOTO: Andrej Nihil

Gosti turnira su bili i članovi Umetničke fudbalske reprezentacije Srbije – Nikola Glišić, Miloš Petrović, Miloš Vilotić, Mirko Knežević i Igor Miljković koji su podržali ovogodišnji turnir i nadmetali se sa najmlađim posetiocima u penalima na male golove.

Art Football Serbia će nastupiti već 20. maja na terenu tržnog centra Stadion na humanitarnom događaju, a više o samoj akciji za naš portal rekli su Glišić i Petrović:

 

A post shared by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

Program je vodio poznati beogradski radio voditelj – Predrag Popović Pop, dok su se među publikom našli i bivši kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov, kao i poznati pevač Miloš Radovanović.

Turnir je kao i svih godina do sada svojevrsni praznik sporta i revijalnog je tipa – za razliku od sličnih manifestacija, nisu uključene novčane nagrade, već najbolji timovi osvajaju trofeje i priznanja. Na taj način se veliča sam sport radi sporta i proslavlja datum usko vezan za sve stanovnike Bežanijske Kose, kao i celog Novog Beograda.

Valja istaći i to da je pobednik ovogodišnjeg turnira Ekipa City Caffe-a.

Organizatori su se zahvalili na velikoj pomoći portalu HotSport kao medijskom pokrovitelju, lokalnim kafićima i restoranima, Frikomu, FitPass-u kao i svim onima koji su doprineli da se ovaj neprofitni sportski događaj još jednom odigra.

FOTO: Andrej Nihil

FOTO: Andrej Nihil

FOTO: Andrej Nihil