0
Fudbal

FOTO: Todor Milivojević

SPEKTAKL POD OTVORENIM NEBOM BEOGRADA: Na Bežanijskoj Kosi održan jubilarni 10. turnir ‘Sveti Vasilije Ostroški’! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.21 u 11:14

I ove godine tradicionalno je održan turnir u malom fudbalu “Sveti Vasilije Ostroški” na Bežanijskoj Kosi i to jubilarni X po redu.

Maj je doba godine kada proleće već uzima zamaha i kreću sportska dešavanja napolju, mada često i kiše umeju da iznenade. Nedelja 16. maj na sreću nije takva bila, već je vedro nebo natkrivalo krov Beograda, uzvišenje iznad Novog Beograda i teren Kockice na kome je odmerilo
snage čak 20 ekipa u malom fudbalu.

FOTO: Todor Milivojević

Ne zna se kome je bilo interesantnije – ekipama na terenu kojih je ove godine bilo u rekordnom broju, ili mnogobrojnoj publici koja je mogla da uživa u osveženju i okrepljenju tokom celog dana
jer je ovogodišnji turnir obezbedio besplatnu klopu i piće za sve prisutne. Prase i jagnje se okretalo na ražnju, čak dva kotlića su se kuvala, a za najmlađe posetioce bile su predviđene pice, palačinke i sladoledi koje su sponzori – ugostiteljske i prehrambene radnje na Bežanijskoj Kosi donirale.

FOTO: Todor Milivojević

Prva polovina dana bila je zakazana za grupnu fazu nadmetanja, tako da od 5 ekipa u grupama, dve prolazile dalje. Grupa smrti sudeći po komentarima prisutnih – grupa A predviđala je sledeće ekipe: ĐiĐi LuLu, FitHouseKosu, Inter, FitPass i Kotež. Iz te grupe proši su dalje Inter i FitPass.

Iz druge grupe među kojima su bili YNWA, Picerija Samo Malo, Četvorkica, Bulakis i Fića K – prošle su dalje Četvorkica i Fića K. Treća na redu je bila ona sa KMF Okretnicom, 1989, Lesterom, Pizza Pub-om i Surčinom, odakle su 1989 i Lester prošli dalje. Iz poslednje ekipe gde je žreb predvideo ekipu Paladini, Putnik, Srpski bastion, BK2 i Blok 61 sever, otišli su dalje Paladini i Srpski bastion.

FOTO: Todor Milivojević

Pauza za odmor i povratak snage iskorišćena je za predah kao i za minut ćutanja poznatom komšiji sa Bežanijske Kose, Nebojši Bulatoviću Buli koji je nažalost preminuo krajem prethodne godine, a koji je bio najveseliji gost turnira svih prethodnih izdanja. Takođe, sredinom dana su svi okupljeni izdvojili prilog za humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe koja pomaže socijalno ugroženim porodicama.

Ljuta borba se nastavila, pa je atmosfera došla do usijanja kada su se iskristalisali finalisti, odnosno ekipe Inter i Srpski bastion. Velika borba i uzavrele emocije krunisale su ovo finale u kome je slavila ekipa Inter u sastavu Inajetović, Bogdanović, Borojević, Mehandžiski i Masal koja je uz prelazni pehar i zlatne medalje dobila i tradicionalni poklon ovog turnira pobednicima – ikonu Svetog Vasilija koju hram Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj Kosi svake godine poklanja.

Zlatni sponzor turnira bez koga ne bi moglo da se organizuje na najvišem nivou ovo sportsko takmičenje bile su kao i prošle godine Soccer kladionice i organizatori upućuju veliku zahvalnost
upravo ovoj kompaniji. Takođe, sve ostale firme koje su omogućile piće, klopu, slatkiše, dodatnu podršku u promovisanju, logistici ili koodinaciji kao i pojedincima za svu pomoć, svima njima se od srca zahvaljuje ceo tim organizatora i nada da će i narednih godina uzeti učešća i uveličati taj njihov zajednički događaj. Neki od njih su FitPass, RedBull, Java bar, Zig Zag, Ruster caffe, KT Institucija, Pizza Pub, De Niro Caffe, Kafeterija Šank, Kafe Zale, Pekara Gak, Picerija Stefan, Zlatna kašika, Zevs Giros, Desetka podrum pića, Paladini marketi, Slatka kuća Đukić, Dream Food, Maligan, Dakom Internacional, Ice Print, Apoteka Džavić, Viva agro-export doo…

Na kraju, organizatori se zahvaljuju HotSport portalu koji svake godine podržava njihovu sve veću i pozitivniju priču!

Jedan od izuzetno retkih događaja takmičarskog tipa koji se dešavaju u Beogradu gde nema novčanih nagrada već se igra za slavu i trofej na Kockicama žustrije i požrtvovanije nego za mnoge novčane nagrade negde drugde. Turnir Sveti Vasilije prevazilazi sam sport već tradicionalno ulaže i vezuje zajednicu Bežanijske Kose, a sad već i Novog Beograda, propagira druženje, zdrav način života i zabavu na pravi način, okuplja sportske entuzijaste, ali i komšije u zrelim godinama kao i one namlađe koji izgleda ne mogu da dočekaju da dovoljno izvežbaju šut i napune još koju godinu više da i oni sami uzmu učešća i postanu neki novi lokalni heroji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter