0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter/@UEFAFutsal

PORTUGAL JE ŠAMPION EVROPE: Golman odbranio nemoguće 15 sekundi pre kraja, Rusi gube šesto finale!

Objavljeno: 06.02.22 u 19:32

Prava drama viđena je u finalu Evropskog prvenstva

Futsal reprezentacija Portugala je šampion Evrope nakon što je u finalu savladala selekciju Rusije rezultatom 4:2 i tako stigla do druge uzastopne titule u ovom takmičenju. To je i ukupan broj titula za ovu selekciju, a zanimljivo je da je Rusiji ovo četvrto izgubljeno finale u poslednjih 10 godina, a šesto ukupno!

Rusi su odlično otvorili utakmicu i u 10. minutu stigli do prednosti preko Sokolova, da bi svega tri minuta kasnije duplirali prednost golom Afanasjeva, i delovalo je kao da mogu do pobede u ovom meču i prvog trofeja na prvenstvu još od 2001. godine.

Ipak Portugalci su imali drugačije planove. Najpre je Pako u samoj završnici prvog poluvremena smanjio prednost Rusa, da bi u nastavku za svega pet minuta Koeljo potpuno preokrenuo rezultat. Napadali su Rusi do kraja, čak je i neverovatno intervenisao golman Portugala, Souza, koji ni sam ne zna kako je zaustavio loptu na gol liniji 15 sekundi pre kraja.

Do kraja Rusi su pokušali da iskombinuju, ali je Varela presekao pas i lagano postigao četvrti gol za svoju selekciju i tako potvrdio osvajanje takmičenja. Ovo je druga uzastopna, takođe i ukupno, titula Portugala na Evropskom prvenstvu u futsalu, dok Rusi gube četvrto uzastopno finale, i nadaju se da će biti peta sreća.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter