Ovog vikenda će se po jubilarni 60. put održati ‘Zlatna rukavica’, ove godine u ‘Štark areni’.

Povezane vesti

Odavno u Srbiji jedan bokserski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir ‘Zlatna rukavica’.

Bokseri iz celog sveta će učestvovati ove godine, čak 20 zemalja će imati svoje predstavnike, i to zemlje poput Kine i Rusije. Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi ex Yugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u u kome su jos velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina. On je osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Pored ringa je bio i Ivan Tasovac, direktor filharmonije, a za finale se najavljuju mnoge ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda. Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, predvođene kapitenom Vladimirom Uzanovim, velikom nadom ruskog boksa.

– Ovo je za mene dirljiv momenat, susret sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Posle toliko godina sam se video sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. Zajedno smo trenirali, borili se litre znoja prolivali na pripremama, a onda se borili za medalje. I sada nas povezuje ista stvar kao pre trideset godina, a to je Zlatna rukavica, izjavio je Škaro.

Finale ‘Zlatne rukavice’ je na programu 25. novembra od 19 časova u beogradskoj ‘Štark Areni’.

FOTO: ZLATNA RUKAVICA