0
Boks

FOTO: BSS

SPEKTAKL KRAJ ZAPADNE MORAVE: Bokseri kuju pobede u Čačku i gledaju ka “Zlatnoj rukavici”! (FOTO)

Objavljeno: 20.10.23 u 08:50

Čuveno takmičenje grabi ka sedmoj deceniji postojanja

Od kako stupe na takmičarsku boks scenu, akteri plemenite veštine upoznaju se turnirima ispred kojih stoji prefiks najeltiniji i najprestižniji i krenu da streme pobedničkom postolju istih. Jedan od takvih je I turnir kojim se Srbija ponosi, turnir koji živi neprestano već 66. godina. Reč je o “Zlatnoj rukavici” koja je sinonim za tradiciju, prestiž, kredibiltet, koja ima planetarni pečat u svetu boksa.

Ovogodišnja, 66. po redu “Zlatna rukavica” održava se u gradu Čačku koji je takođe sinonim za tradiciju u oblasti sporta, koji j iznedrio brojne sportska asove.

FOTO: BSS

U čačanskoj hali „Mladost“, prvi put u ovom gradu organizuje se tradicionalno takmičenje u boksu 66. „Zlatna rukavica“, od 18. do 21. oktobra 2023. godine. Tim povodom, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa svojim saradnicima ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije, koju su činili prvi čovek BSS Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Šumadije i Pomoravlja Nedeljko Mandić, selektor Milan Piperski, legende boksa Mirko Puzović i Fazlija Šaćirović i selektor reprezentacije Rusije Sergej Zaljenin.

FOTO: BSS

Gradonačelnik Todorović je istakao da, pored toga što je ove godine prva Nacionalna prestonica kulture, Čačak je i grad domaćin velikih sportskih manifestacija.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo domaćini i pokrovitelji ovako značajne sportske manifestacije i sigurno ćemo dati sve od sebe, ne samo tokom ova četiri dana, već i u narednom periodu, da se ova plemenita veština vrati na mesto na kome je bila sedamdesetih, osamdesetih godina prošlog veka u našem gradu. Lokalna samouprava značajno pomaže razvoj bokserskog kluba Čačak, u kome je, na moje veliko zadovoljstvo i sve više mladih dama. Izuzetna je čast danas ugostiti sve ove bokserske legende, na koje treba da se ugledaju sva deca i da bavljenje sportom bude priritet za sve njih” – rekao je Todorović.

FOTO: BSS

Među prisutnima na prijemu bio je i poznati čačanski lekar Mihailo Miks Luković, kome je Bokserski savez Srbije, ovom prilkom, uručio zahvalnicu za 40 godina aktivnog rada, u svojoj struci, u boksu.

U Čačku se bori 115 bokserki i boksera u elitnoj seniorskoj konkurenciji, iz čak 20 zemalja sveta. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira Čačak uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije ugostio je kvalitetne i jake boks snage na turniru čije ime decenijama odzvanja svetom.

FOTO: BSS

Kvalifikacioni mečevi počeli su 18. oktobra, a finalne borbe biće održane u subotu 21. oktobra sa početkom u 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter