0
Boks

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

SPEKTAKL U NAJAVI: Čačak spreman za 66. “Zlatnu rukavicu”

Objavljeno: 17.10.23 u 14:50

Grad sporta, kulture i umetnosti, grad vrednih i ponosnih ljudi, spreman je za međunarodni boks turnir koji je biser srpske plemenite veštine i istorije ovog sporta na našim prostorima, ali i Evrope i sveta. Turnir sa posebnom težinom koju gradi tradicija duga šesti i po decenija, brojni šampioni koji su pored evropskih i svetskih trofeja imali u svojim vitrinama upravo i ovaj trofej koji nosi naziv “Zlatna rukavica”.

Pred nama je 66. izdanje “Zlatne rukavice” koje će okupiti 20 zemalja: Azerbejdžan, Bugarska, BiH, Obala Slonovače, Hrvatska, Kuba, Francuska, Mađarska, Irak, Izrael, Severna Makedonija, Mali, Crna Gora, Nigerija, Poljska, Rumunija, Rusija, Sijera Leone, Slovenija i domaćin Srbija.

Pod svodovima “Plave hale” u čačanskoj Atenici od 18. do 21. oktobra 2023. boriće se 115 bokserki i boksera u elitnoj seniorskoj konkurenciji. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira Čačak uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije ugostiće kvalitetne i jake boks snage na turniru čije ime decenijama odzvanja svetom, koji je sinonim prestiža, uz direktan TV prenos na TV Arena Fight.

Finalna veče rezervisana je za 21. oktobar 2023. kada ćemo dobiti šampiona 66. “Zlatne rukavice”.

Srpski muški i ženski tim nastupiće u jakim sastavima.

fOTO: BSS

 

Hrabro i srčano ulazimo u 66. “Zlatnu rukavicu”. I ova takmičarska godina donela je nove izazove, mnošto takmičenja, prilika da se dokažemo i pokaženo koliko vredimo. Finiš sezone je u jeku, a turnir kojim se ponosi srpski boks i sport je prava poslastica za sve nas poklonike i aktere plemenite veštine.  Svi naši reprezentativci su spremni i jedva čekaju mečeve. Pozivam publiku iz Čačka, ali i okolnih gradova da dođu i da uživaju u kvalitetnim borbama i boksu u “Plavoj hali” . Srpski reprezentativci su spremni da pobede rivale i Srbiji donesu zlato i intoniranje srpske himne” – zaključio je selektor seniorske muške boks selekcije Srbije Milan Piperski. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter