1
The Best Of

VREMEPLOV: Sedorf je ‘uništio’ Zanetija, ali je i Holanđanin bio fudbalski ponižen (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.17 u 23:55

Slavni Holanđanin je puno puta ispisao istoriju svetskog fudbala, ali će jedan meč protiv Parme verovatno večno pamtiti.

Osvojio je četiri puta Ligu šampiona sa tri različita kluba, igrao u Ajaksu, Real Madridu, Interu, Milanu, 87 puta za reprezentaciju Holandije i zauvek zauzeo mesto u slavnoj istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

Klarens Sedorf jedan je od igrača koji su činili čuda na terenu. Kada ga vidite u startnoj postavi, sigurni ste da ćete gledati atraktivnu utakmicu, a posebnu inspiraciju imao je u najvećim mečevima.

I dalje se pamti njegovo čuveno proturanje lopte kroz noge velikom Havijeru Zanetiju u finišu čuvenog milanskog derbija na San Siru.

(Izvor: youtube / AlkhaledTube)

Iako za atraktivne napadače obično važi pravilo da su vrlo loši defanzivci, veoma malo je bilo situacija u kojima je Klarens Sedorf bio taj koga su rivali maltretirali svojim driblinzima. Ali je bilo i toga.

U sezoni 2002/2003 Milan se sastao sa Parmom koja je u to vreme važila za elitni tim italijanske Serije A.

Čovek koji je tada postao noćna mora Klarensa Sedorfa na stadionu ‘Enio Tardini’ bio je Ženilson Anđelo de Souza poznatiji kao Žunior.

Pri rezultatu 1:0, Brazilac iz redova ‘mlekadžija’ se poprilično poigrao sa tada dugokosim Holanđaninom, što se ne zaboravlja tako lako.

(Izvor: youtube / Odys1913)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter