0
Košarka

FOTO: Twitter/@Timberwolves

NBA PLEJ-OF: Edvards i Buker zajedno 89 poena, metla za Finiks – Dalas imao -31, preokrenuo, pa izgubio na kraju (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.24 u 08:39

Razočaravajuće izdanje Sansa u ovom plej-ofu

Košarkaši Minesota Timbervulvsa dominantno su se plasirali u drugu rundu NBA plej-ofa, tako što su i u četvrtom meču bili bolji od Finiks Sansa – 122:116

Tokom cele utakmice vođstvo se konstantno smenjivalo, međutim u samoj završnici glavnu reč preuzima Entoni Edvards i uspeva da donese konačnu prednost Timbervulvsima od šest poena.

Upravo je Edvards postigao 40 poena, devet skokova i šest asistencija u revolveraškom obračunu sa Devinom Bukerom, koji je ubacio 49 poena, pet skokova i šest asistencija.

U Minesoti su raspoloženi bili i Karl Entoni-Tauns sa 28 poena i 10 skokova, Džejden Mekdenijels sa 18 poena i Majk Konli sa 10 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

U Sansima je jedini dvocifreni pored Bukera bio Kevin Durent sa 33 poena, devet skokova i pet asistencija. Bredli Bil je ozbiljno podbacio ovaj meč, postigavši svega devet poena.

Los Anđeles Klipersi su savladali Dalas Maverikse rezultatom 116:111 i tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Meč je bio spektakularan, tim pre što su Maveriksi uspeli da nadoknade 31 poen zaostatka i preokrenu rezultat, ali ne i da slave trijumf.

Luka Dončić je upisao tripl-dabl, ali uz loše procente šuta i puno nervoze, zbog koje je trpeo ceo tim Dalasa. Na kraju je imao 29 poena i po 10 skokova i asistencija.

Dalas je predvodio fenomenalni Kajri Irving, koji je meč završio sa 40 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za raspoložen tandem Harden – Džordž.

Harden i Džordž bili su najefikasniji u svom timu, postigli su po 33 poena na ovom meču. Harden je imao i sjajne procente šuta 12/17 (4/5 za tri poena). Odlično je šutirao i srpski zet, ubacio je sedam trojki iz deset pokušaja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter