0
Ostali sportovi

SP U BUDIMPEŠTI: ‘Delfini’ se poigravali sa Špancima, bez puno muke do lakog trijumfa

Objavljeno: 19.07.17 u 13:13

Vaterpolisti Srbije ostvarili su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto su ubedljivo savladali Španiju rezultatom 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2).

Posle uvodnog trijumfa nad Južnom Afrikom (21:5), svetski, evropski i olimpijski šampion je bio vrlo uspešan i protiv ‘crvene furije’, koja je u skoro svakom segmentu igre bila inferiorna u odnosu na naše momke.

Španci su prvi poveli, dok izabranici Dejana Savića nisu uspevali da realizuju prvih šest svojih napada, ali su onda Andrija Prlainović dva puta i Filip Filipović doneli preokret i usmerili utakmicu u pravom smeru.

Druga deonica je ‘čeličnom’ odbranom srpskih vaterpolista ponovo pripala ‘delfinima’, rezultatom 2:0 i već tada je bilo jasno kome idu bodovi iz ovog duela.

Veliki broj golova viđen je u trećem kvartalu, a i njega su dobili naši momci sa 3:2, kao i poslednja u kojoj je bio identičan rezultat u korist Srbije. Na kraju, 11:5 za suvereno prvo mesto u grupi.

Epitet najefikasnijih igrača na današnjem meču podelila su čak četvorica igrača, pošto su po dva gola postigli Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nemanja Ubović i Stefan Mitrović.

Za dva dana Srbija igra poslednji meč grupne faze, protiv selekcije Grčke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter