0
Ostali sportovi
vaterpolo reprezentacija Srbije, Srbija

FOTO: VSS

SRBIJA SAZNALA KLJUČNU INFORMACIJU: Objavljen raspored utakmica za Delfine na Olimpijskim igrama u Parizu!

Objavljeno: 04.04.24 u 18:55

Srbija će pokušati da odbrani zlato

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije, dvostruki uzastopni osvajač zlatne medalje na prethodnim Olimpijskim igrama, spremna je za izazove koje donosi Pariz 2024.

Legendarne „delfine“, vođene iskusnim igračima poput Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića, svet je gledao kako osvajaju prvo zlato u Riju 2016. godine, da bi potom, pod vođstvom selektora Dejana Savića, odbranili tron u Tokiju pet godina kasnije.

Međutim, sada se smenjuju generacije, a svetski vaterpolo doživljava promene. Iako „delfini“ ne spadaju među najveće favorite za het-trik zlatnih medalja, njihova posvećenost i iskustvo mogu biti ključni faktori za uspeh u Parizu.

Srbija je svoje mesto na Olimpijskim igrama u Parizu osigurala osvajanjem šestog mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru ove godine. Grupa „B“, u kojoj se nalazi naša reprezentacija, donosi izazove u vidu jakih protivnika poput Australije, Mađarske, Japana, Španije i domaćina Francuske. Četiri najbolje plasirane ekipe iz grupe izboreće plasman u četvrtfinale.

Raspored utakmica „delfina“ izgleda ovako:

28. jul: Srbija – Japan (12:05)
30. jul: Srbija – Australija (10:30)
1. avgust: Srbija – Španija (12:05)
3. avgust: Srbija – Francuska (19:30)
5. avgust: Srbija – Mađarska (12:00)

U grupi „A“ nalaze se selekcije Hrvatske, Italije, Rumunije, Grčke, Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore. Svet vaterpola će zasigurno biti svedok velikih uzbuđenja i borbi za medalje na najvećoj sportskoj smotri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter