0
Ostali sportovi
Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije

European Waterpolo Championship 2016 Srbija v Francuska Filip Filipovic Andrija Prlainovic Sava Randjelovic Dusko Pijetlovic Stefan Mitrovic Branislav Mitrovic Nikola Jaksic Milan Aleksic Slobodan Nikic Milos Cuk Zivko Gocic Dusan Mandic Beograd, 14.01.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

LEGENDA REKLA DOSTA: Srbija ostala bez važnog igrača za Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 15.04.24 u 19:12

Srbija ostaje bez još jedne legende

Legendarni golman srpske vaterpolo reprezentacije, Branislav Mitrović, najavio je da će na kraju ove sezone završiti svoju igračku karijeru, potvrđujući da neće biti deo tima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Mitrović je godinama bio ključna figura u nacionalnom timu, osvajajući zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Tokiju. Planirao je da karijeru okonča u Parizu, ali je dobio informaciju od selektora Uroša Stevanovića da neće biti u sastavu za Olimpijadu.

Moja želja je bila da završim karijeru zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, nakon razgovora sa selektorom, doneta je odluka o mom izostanku. Jednostavno, završavam igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima – rekao je Mitrović za RTV.

Mitrović je bio deo ekipe na nedavnom Svetskom prvenstvu, gde je Srbija osigurala svoje mesto na Olimpijskim igrama. Međutim, mlađi kolega Radoslav Filipović dobio je prednost u timu.

Sa preko 200 nastupa za reprezentaciju, Mitrović je bio deo generacije koja je ostvarila izuzetne uspehe. Iako su neki njegovi kolege odlučili da se povuku iz reprezentacije nakon Tokija, Mitrović je izrazio nadu da će imati priliku da zaigra na još jednim Olimpijskim igrama, ali se to, nažalost, neće ostvariti.

Mitrović će poslednje utakmice u svojoj bogatoj karijeri odigrati u francuskom Turkoanu.

0
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter