0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

DELFINI PORAZOM ZAVRŠILI SVETSKO PRVENSTVO: Srbija izgubila u borbi za peto mesto od Grčke!

Objavljeno: 17.02.24 u 16:15

Nadamo se da će naši momci bolje proći u Parizu

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Dohi rezultatom koji nije ispunio očekivanja njihovih navijača. Izabranici selektora Uroša Stevanovića su poraženi u borbi za peto mesto od selekcije Grčke rezultatom 15:11.

Meč je obeležen lošim startom srpskih vaterpolista, koji su posle početnog vođstva pogotkom Ubovića, dopustili Grcima da preuzmu inicijativu. Prva deonica završena je rezultatom 5:2 u korist aktuelnih olimpijskih vicešampiona.

Usledila je dominacija Grčke koja je došla do ubedljivih 8:4, ali je Mandić uspeo da smanji prednost rivala pogotkom u finišu poluvremena. Treća četvrtina bila je u potpunosti u znaku „delfina“, koji su golovima Mandića i Drašovića prišli na 10:9, stvarajući napetu atmosferu pred odlučujući period.

Ipak, Grci su uspeli da održe prednost. Nakon dva propuštena napada srpske reprezentacije, Grci su postigli pogotke preko Vlahopulosa i Nikolaidisa, dolazeći do ubedljivih 12:9. Do kraja susreta, Heleni su rutinski sačuvali prednost i osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Iako su Delfini zauzeli šesto mesto na ovoj smotri najboljih reprezentacija sveta, izuzetno je važno da su se plasirali na Olimpijske igre u Parizu. Očekuje se da će srpski vaterpolisti uložiti dodatne napore i pripreme kako bi ostvarili zapažen rezultat na narednom velikom sportskom događaju.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter