0
The Best Of

VREMEPLOV: Kafuov trostruki ‘sombrero’ Pavelu Nedvedu koji se i danas prepričava (VIDEO)

Objavljeno: 27.07.16 u 00:10

Pavel Nedved je, kao i Kafu, bio veliki fudbaler, jedan od najboljih u istoriji evropskog fudbala. Ali ovo ‘ubijanje u pojam’ nikada neće zaboraviti.

Dve fudbalske veličine, dva majstora, virtuoza sa loptom. Svako na svoj način. Svako na svojoj strani terena. Ali kada se sastanu, imali su direktne okršaje, jer je Brazilac bio desni bek, a Čeh levo krilo.

Mi se vraćamo u vreme kada je Markos Evangelista de Morais Kafu igrao u Romi, a vihorni Pavel Nedved bio fudbaler gradskog rivala Lacija. Kasnije su obojica ostvarili velike karijere u Milanu, odnosno, Juventusu, gde su takođe vodili još mnogo duela, ali je jedan iz sezone 2000/2001 ostao posebno upamćen.

VREMEPLOV: Prvu evro-utakmicu u životu Ronaldo je igrao protiv – Partizana! I nije se dobro proveo (VIDEO)

Bilo je to 17. decembra 2000. godine, kada su se u rimskom derbiju na ‘Olimpiku’ sastali Roma i Lacio. Jedan duel na polovini Rome između njih dvojice zbog reakcije i poteza Kafua postao je epski.

Popularnim ‘sombrerom’, tri puta za redom, Kafu je prebacivao Pavela Nedveda i dobrano mu zavrteo sve u glavi.

Posle tri identična driblinga nad Čehom, samo sekund kasnije pokušao je isto i sa Dijegom Simeoneom, ali ga je sadašnji trener Atletiko Madrida startom u svom stilu grubo oborio na zemlju.

(Izvor: youtube / Vandrassi Master Mood)

I iz drugog ugla:

(Izvor: youtube / Franz)

Roma je te sezone osvojila treći ‘Skudeto’ u istoriji, a ovaj meč dobila je autogolom Paola Negra pred gotovo 80.000 ljudi na ‘Olimpiku’.

Na poslednjem rimskom derbiju bilo je svega 30.000 duša…

VREMEPLOV: Proslave koje su šokirale svet (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter