4
The Best Of

VREMEPLOV: Prvu evro-utakmicu u životu Ronaldo je igrao protiv – Partizana! I nije se dobro proveo (VIDEO)

Objavljeno: 19.07.16 u 00:01

Podatak za nepoverovati! Sada svetski superstar, a tada golobradi Kristijano Ronaldo, nimalo po dobrom ne pamti beogradski Partizan.

U ovom veku prodefilovalo je kroz Humsku stotine, pa i hiljade fudbalera, mlađih i starijih, koji su igrali protiv Partizana u evropskim takmičenjima. Ali – da li ste znali da je evropski put trenutno najboljeg fudbalera na planeti i jednog od najvećih igrača i sportista svih vremena početi baš duelima protiv Partizana?

Ne brinite, mnogi nisu znali. Verovatno i da sada sretnemo i pitamo Kristijana Ronalda kada je i protiv koga debitovao na velikoj evropskoj sceni, teško bi i sam mogao da se seti. Ali mi jesmo. Prokopali, istražili i dobili odgovor.

article-2637330-1E23DDCC00000578-170_634x588

Bilo je to 2002. godine, kada je, tada 17-godišnji Kristijano Ronaldo, posle dve utakmice za Sporting B, prekomandovan u prvi tim ‘lavova’. Učinio je to tadašnji trener Laslo Bolonji koji ga je, oduševljen njegovim driblerskim sposobnostima, odmah bacio u vatru.

Partizan, je sa druge strane, te sezone ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona od minhenskog Bajerna (0:3, 1:3), a zatim se ‘prešaltao’ na Kup UEFA gde je u prvom kolu za rivala dobio upravo lisabonski tim.

I tako su se putevi Kristijana Ronalda i Partizana ukrstili već na prvom stepeniku njegove neverovatne karijere.

339535_cristiano-ronaldo-muda-memperkuat-sporting_641_452

Prvi meč igran je u Lisabonu 19. septembra 2002. godine, na stadion ‘Žoze Alvelade‘ debitovao je Kristijano Ronaldo u evropskim okvirima, a tadašnji rival Sportinga, beogradski Partizan, potpuno je razbio ‘lavove’ i golobradog Ronalda.

Autogolom Huga i pogotcima Andrije Delibašića i Ivice Ilieva ‘parni’valjak’ je samleo favorizovanog domaćina, a Ronalda koji je tada nosio dres sa brojem 28, ostavio u suzama na svom debiju u evro-takmičenjima.

Sporting-Partizan 1:3 (1:2).

(Izvor: youtube / Andy9skill2)

Međutim, dve nedelje kasnije, 3. oktobra iste godine, na stadionu u Humskoj gledali smo reprizu prvog duela u kojoj je ponovo gostujući tim održao lekciju domaćinu.

Ponovo je Kristijano Ronaldo bio uz levu aut liniju, tada takođe mladi Rikardo Kvarežma uz desnu, a ubojiti napad Portugalaca upotpunio je Tonjito, koji je bio strelac prvog gola posle centaršuta nove nade svetskog fudbala – Kristijana Ronalda.

Cristiano Ronaldo site

Kutuzov je početkom drugog poluvremena duplirao prednost Sportinga, Andrija Delibašić je smanjio na 2:1, ali je osam minuta pre kraja Kontreras postavio rezultat identičan onom iz Lisabona.

Partizan – Sporting 1:3 (0:1)

Usledila su dva produžetka u kojima su Živković i Čakar u 110. i 117. minutu ipak zadržali Partizan u Kupu UEFA i odveli na megdan Slaviji iz Praga.

VREMEPLOV: Evropska utakmica u kojoj je Humska slavila tri evrogola Partizana (FOTO) (VIDEO)

Ali, ostaće upamćeno da je jedna od najvećih karijera u istoriji fudbala počela upravo duelima sa Partizanom. I da taj početak nije bio slavan, jer su crno-beli još tada rastužili trenutno najveću zvezdu svetskog fudbala.

I, po svemu sudeći, pokazali mu put pobednika.

(Izvor: youtube / Andy9skill2)

0
0

4 Komentara

  1. Jos jedan vrhunski igrac je odigrao prvi ili jenu od provih evropskih utakmica upravo protiv Partizanan. Groningen Partizan i LUIS SUAREZ. Doduse , tada je vise igrao fudbal a manje ujedao ljude 😀

    0
    0
    Odgovori
  2. Sećam se te tekme jer nisam mogao da verujem da neki klinac,koji nosi ime tadašnjeg najboljeg fudbalera na svetu Ronalda,može biti toliko drčan i sebičan.Pokušavao je samo da izvede neku atrakciju,da dribla što više a gol protivnika kao da ga nije zanimao previše.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter