0
Ostali sportovi

OBELEŽEN DAN SPORTA: Udovičić ponosan na srpske sportiste

Objavljeno: 06.04.16 u 13:42

Međunarodni dan sporta obeležen je danas na Košutnjaku u prisustvu velikog broja dece, vrhunskih srpskih sportista i ministra omladine i sporta Vanje Udovicića.

Udovičić je istakao da u promociji sporta veliku ulogu imaju vrhunski sportisti, da su oni najbolji promoteri i ambasadori srpskog sporta i velika motivacija za najmlađe.

– Zbog toga smo svi danas na istom mestu – da zajedno promovišemo prave vrednosti koje sport sa sobom nosi, da delimo pozitivnu energiju i da pošaljemo lepu sliku – rekao je Udovičić.

PODRŠKA MINISTRA: Udovičić se uključio u Humanijadu 2016.

On je naglasio da se u Srbiji sport prepoznaje, ceni i vrednuje i da na današnji dan zaista imamo čime da se pohvalimo.

– U protekle dve godine srpski sport je srušio sve rekorde, očekivanja, pomerio granice i prepoznat je u mnogo većoj meri u celom svetu. Osvojeno je više od 1.400 medalja. U olimpijskim i paraolimpijskim sportovima na Evropskim i Svetskim prvenstvima, vrhunski sportisti osvojili su ukupno 56 medalja, što je rekordan broj osvojenih medalja za dve godine, a sve novčane nagrade isplaćene su u najbržem mogućem roku – rekao je Udovičić i dodao da je novim zakonom uvedeno da stipendisti od ove godine potpisuju ugovore o stipendiranju direktno sa državom, kako bi novac bio uplaćivan sportistima, a ne preko saveza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter