0
Ostali sportovi

ŠKOLOVANJE KADROVA: Golf asocijacija Srbije nastavlja da ulaže u budućnost

Objavljeno: 30.03.16 u 17:00

Trener nacionalnog golf tima Srbije Vladimir Simeunović prepun je utisaka sa golf seminara u Sloveniji.

Simeunović je učestvovao na seminaru “Rad sa elitnim igračima” koji je održan na terenima Dajners golf i kantri kluba u Sloveniji. To je samo nastavak stručnog usavršavanja trenera koji u Srbiji brinu o razvoju i napretku perspektivnih golfera, što je jedan od glavnih zadataka Golf asocijacije Srbije.

Simeunović je u prethodne tri godine već imao priliku da prođe kroz obuku PGA Evrope o osnovnom učenju profesionalaca u Berlinu, seminar Konstantino Roka u Sloveniji, kao i predavanje o juniorskom golfu u bugarskom Pravecu.

Predavač na seminaru u Ljubljani bio je Džonatan Meni, predsednik edukativnog komiteta PGA za Evropu, koji je dugo godina radio kao trener austrijskog i švajcarskog nacionalnog tima. Meni je takođe bio i član European i Sunshine tura.

Na seminaru su bili prisutni profesionalni treneri iz Slovenije, Hrvatske i Srbije i Simeunović je bio zadovoljan naučenim.

-Predavanje je bilo odlično, gde smo čuli veliki broj veoma korisnih saveta iz Džonatanovog iskustva, koje ćemo moći da primenimo u radu sa našim mladim igračima. Između ostalog, govorilo se o tehničkim, mentalnim, emocionalnim i socijalnim aspektima igre, kao i korišćenju najsavremenije golf tehnologije, kao što su ‘trackman’ i ‘flight scope’. Razgovaralo se i o načinima vežbanja, kao i o periodizaciji sportskog treninga – rekao je Simeunović.

Simeunović je istakao i izuzetno domaćinstvo asocijacije profesionalnih golfera Slovenije.

-Gospodin Boris Košuta, predsednik slovenačkog PGA, kao i svi ljudi iz slovenačkog PGA su nam, kao i uvek, bili izuzetni domaćini. Sa slovenačkim kolegama smo oduvek imali vrhunsku saradnju i ni ovaj put to nije bio izuzetak – zaključio je Simeunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter