0
Ostali sportovi

Foto: ASS

SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI: Srbija ima četiri aduta u Pekingu!

Objavljeno: 10.08.15 u 15:27

U glavnom gradu Kine, Pekingu, se od 22. do 30. avgusta održava Svetsko prvenstvo u atletici. 

Takmičenje će biti održano na Nacionalnom stadionu, koje je 2008 godine korišćeno i za Olimpijske igre. Među najvećom svetskom atletskom elitom naćiće se i četiri srpska reprezentativca koji su uspeli da ispune normu.

Jedini muški predstavnik biće vicešampion Evrope, Asmir Kolašinac koji će takmičiti u dicsiplini bacanje kugle. Asmirov najbolji rezultat zabeležen je ove godine na domaćem terenu i sada iznosi 21.58 metara. Kolašinac će u svoj krug ući već drugog dana takmičenja 23.avgusta kada su kvalifikacije planirane za 04h po našem vremenu. Finale bacanja kugle održaće se istog dana u 13.30h.

Prvog dana takmičenja na stazu će izaći Amela Terzić koja je šampionka Evrope za mladje seniore/ke i trčaće 1500m u 05:15h. Finale u toj disciplini održaće se 25.avgusta u 14.35h. Terzićeva je osim u svojoj disciplini ispunila i normu na 800m. Najbolji rezultat ove godine na 1500m Amela je ostvarila na prvenstvu Evrope u Talinu kada je pobedila i postavila novi nacionalni rekord sa rezultatom 4:04,78.

Nacionalna rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević takmičiće prvi put u kvalifikacijama 24.avgusta u 03:35h, dok će se finale njene discipline održati narednog dana u 13h. Njen najbolji rezultat ove godine je 61.47 metara koji je ostvarila na Mitingu u Mađarskoj.

Šampionka Evrope i srpska rekorderka u skoku udalj, Ivana Španović će na zaletište izaći 27.avgusta u 04.20h, a finalne skokove moćićemo da pratimo narednog dana (28.avgusta) od 13.50h. Ivanin najbolji rezultat ove godine postignut je u Monaku na (28.avgusta) od 13.50h. Ivanin najbolji rezultat ove godine postignut je u Monaku na Dijamantskoj ligi, 6.87 metara.

Osim naših atletičara sa njima će na put krenuti i njihovi treneri. Prvi putuju Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Nikola Tomasović i Rifat Zilkić već sutra letom od 14h, sa aerodroma Nikola Tesla.

Podsećamo, Emir Bekrić će zbog povrede propustiti SP.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter