OKS dobio od Ministarstva omladine i sporta 2,8 miliona evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki danas su potpisali ugovor o godišnjem finansiranju redovnih programa Olimpijskog komiteta Srbije za 2014. godinu, u prisustvu strelaca Zorane Arunović, Andree Arsović, Damira Mikeca i Dimitrija Grgića.

FOTO: OKS
FOTO: OKS

„Građani moraju da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za Olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i rezultatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate. Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su nam veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac građana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima“ – rekao je Udovičić.

On je kao posebno važne istakao razvojne programe Olimpijskog komiteta, kroz koje će biti identifikovani novi sportovi i sportisti sa kojima Srbija može da postigne dobre rezultate.

„To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet 4-5 godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušavamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostarnstvo“ – kazao je ministar omladine i sporta.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio je Ministarstvu i ministru Udovičiću što su prepoznali kvalitet programa OKS. „Najveći deo sredstava namenjen je aktivnostima vezanim za Olimpijske igre u Riju, a važno je naglasiti da novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim sa svojim rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Naša je želja da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportisti koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo s lokala“ – izjavio je Višacki.

Udovičić i Višacki iskoristili su priliku da požele sreću i dobre rezultate našim zimskim olimpijcima koji uskoro putuju u Soči.

hotsport.rs

Pročitajte i ovo

RADOVI NE KASNE: Sve spremno za atletski spektakl u Beogradu

Najnovije

HOTSPORT FANTAZI: ‘I tako’ i dalje na vrhu, Stanković prestigao Grubora na drugoj poziciji (FOTO)

Na čelu tabele je poovo došlo do promena, ali je Slobodan Prodan još uvek suvereno prvi.

SUPERBOL: Gledaćemo Petriotse i Falkonse

Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu.

NOVAJLIJAMA GLAVNA REČ: Vujaklija i Pavkov za ubojiti napad Zvezde (SASTAVI)

Crvena zvezda danas igra drugi poslednji duel u Sloveniji.

KRUŠEVAC SE TRESE: Bivši špic Zvezde blizu, Evropa još bliže (FOTO) (VIDEO)

Nakon najave da će Nemanja Tubić, Nemanja Janičić i Enver Alivodić pojačati Napredak, HotSport je došao do informacije da je veoma blizu povrtaka Filipa Kasalice u srpski fudbal.

NAGRADA ZA POBEDU: Ovako izgleda kada šef struke Partizana časti (FOTO)

Nikolić je svoje pulene nagradio večerom u lokalnom ugostiteljskom objektu.

HOTSPORT TIKET DANA: Sužen izbor, ali tu su dvojke na Bešiktaš i PAOK

Uspeli smo juče da prođemo tiket sa siguricama mada je Arsenal pobedio uz dosta sreće, a danas pored suženog izbora odlučili smo se za mečeve po kvotama kladionice ‘Maxbet’.

HOTSPORT SAZNAJE: Bombe u Kruševcu, tri ogromna pojačanja za Napredak! (FOTO) (VIDEO)

Danas bi trebalo da za superligaša potpišu Nemanja Janičić, Nemanja Tubić i Enver Alivodić.

DOBRE VESTI: Napadač konačno na pripremama Partizana (FOTO)

Priča sa Gabalom nije gotova, pa do daljeg Božinova slede obaveze u Partizanu.

HOTSPORT SAZNAJE: Burno u Novom Sadu, uprava Vojvodine suspendovala Melega (FOTO)

Vezista je navodno odbio ponudu od milion evra, a ona zvanično nije došla, i nije otišao u Budvu.