0
Ministarstvo omladine i sporta

FOTO: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta Republike Srbije dodelilo stipendije sportistima za 2023. godinu

Objavljeno: 17.05.23 u 20:40

Obratio se i ministar Gajić.

Biti realan u svojim očekivanjima i preduzeti korake za poboljšanje svojih šansi na svetskoj sportskoj mapi šampiona, put je ka uspehu i ostvarenju ciljeva. Jedan od takvih koraka je stipendija koju Ministarstvo sporta Republike Srbije svake godine dodeljuje mladim, talentovanim, ali i potvrđenim srpskim sportskim asovima, kojim pruža podršku i prepoznaje vrhunske mlade i perspektivne sportiste i u velikoj meri olakšava njihov put ka sportskim planetarnim visinama.

Svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva sporta i sportista održano je u „Palati Srbija“ čiji je domaćin bio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić. Pored više od 400 sportista ovom činu prisustvovali su ministarka Darija Kisić i ministar Novica Tončev, predsednici i predstavnici sportskih saveza naše zemlje, visoki zvaničnici sporta u Srbiji, kao i proslavljeni sportisti, treneri, selektori reprezentacija.

“Država Srbija, Ministarstvo sporta i naš predsednik Aleksandar Vučić snažno podržavaju razvoj sporta i negovanje talenata, odrastanje i negovanje nove generacije sportista koja će zameniti stare čemu svedoči i činjenica da se broj stipendiranih sportista povečava iz godine u godinu, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da će u 2023. godini Ministarstvo sporta oboriti rekord kada je broj stipendista u pitanju. Ukupno 424 vrhunskih sportista amatera iz 52 nacionalna granska sportska saveza na osnovu ostvarenih rezultata iz 2022. godine biće stipendirano. Zaslužnih sportista ima 119, sportista međunarodnog ranga 141, dok je ukupan broj sportista nacionalnog ranga 164” – ističe ministar sporta Zoran Gajić.

FOTO: Ministarstvo sporta

Ukupna vrednost dodeljenih stipendija za koje će Ministarstvo sporta Vlade Republike Srbije obezbediti neophodna sredstva iznosi 378.500.000,00 dinara.

“Investicija pokazuje našu posvećenost da pomognemo našim sportistima da ispune svoj potencijal. Godina 2023. je izuzetno izazovna, za mnoge kvalifikaciona za Olimpijske igre u Parizu 2024. tako da znam koliko će pomoći ove stipendije. Uveren sam da će primaoci delovati kao najbolji ambasadori Srbije i da ćemo videti da se zastava naše zemlje vijori na budućim događajima širom sveta. Želimo da vidimo i predano radimo na tome da srpski sportisti imaju izvrsnu budućnost i samorazvoj koji mogu koristiti u sportu ili svojim životima kroz ovaj program”.
Svaki sportista dok teži izvrsnosti u svojoj igri i životu kandidat je za sportsku stipendiju.

“U platformi velikog osnaživanja nacionalnog sporta jedan od ključnih stubova je davanje stipendija mladim talentima, mladim sportistima, ali i već potvrđenim asovima. Program sportskih stipendija je ambiciozan napor usmeren na razvoj kvalifikovanih mladih srpskih sportista. Svake godine ćemo nastaviti da identifikujemo talente i podržavamo ih. Lep je osećaj kada je naporan rad prepoznat i stipendija predstavlja potvrdu vašeg truda. Ovo je takođe jedan od načina kojim smanjujemo finansijski teret na granske saveze i klubove i na taj način im pružamo značajnu pomoć. Stipendija pruža sportistima dodatno ohrabrenje koje im je potrebno. Stipendija koja vam se dodeljuje je za dalji razvoj vaše sportske karijere. Ostanite fokusirani, vredni, posvećeni, hrabri i predano radite na tome da budete uspešni u postizanju sportskih ciljeva, a to su osvojene medalje u dresu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima” – zaključio je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

U prepunoj sali “Srbija” himnu naše zemlje izveo je hor Čarolija, a zatim i numeru “Bavite se sportom”. Nakon govora ministra Gajića stipendistima i svim prisutnim obratio se i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u Riu 2016. koji je i sam bio deo ovog programa stipendiranja. U ime stipendista skupu se obratio proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativac Aleksandar Atanasijević istakavši da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji i braniti boje naše zemlje na svetskom sportskom nebu

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter