veselin vukovic

Muška rukometna selekcija Srbije nastavila je pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se ovog meseca održati u Španiji. Selektor Veselin Vuković je okupio igrače u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će se trenirati po predviđenom rasporedu, a potom slede kontrolne utakmice.

“Kao prvo, najvažnije je izbeći pritisak da se osvoji medalja. Nismo favoriti, to su samo selekcije koju pretenduju na zlatnu medalju, ali uz još sedam ili osam reprezentacija možemo da se umešamo u borbu za medalje”, rekao je selektor i nastavio:


“Sistem takmičenja je takav da možemo da ostvarimo pet pobeda i samo jedan poraz, a takmičenje završimo ispod 16. mesta. U grupi imamo rivale po meri i nijedna selekcija se ne izdvaja. Cilj nam je da pobeđujemo u grupi, a zatim izborimo što lakšeg protivnika u nokaut fazi. Sve preko toga predstavljaće značajan uspeh. Zato ponavljam da pritiska ne sme da bude”, ističe Vuković koji na raspolaganju ima i nekoliko mlađih igrača.

“Lepo su ih prihvatili i dobro su se snašli. Doneli su nam svežinu koja nam je možda nedostajala na Olimpijskim igrama. To svakako može da bude samo razlog više za optimizam kada je ova reprezentacija u pitanju”, zaključio je selektor srpskih rukometaša.