0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

NIŠTA OD MEDALJE: Srbija 4. na svetu – Island nadigrao naše momke!

Objavljeno: 02.07.23 u 18:27

Muška reprezentacija Srbije nije uspela da završi Svetski šampionat za igrče do 21 godini sa medaljom, ali je po svemu prikazanom pokazala da je budućnost srpskog rukometa svetla.

Island je pobedio rezultatom 27:23 (13:13) čime je zabeležio drugu pobedu na ovom turniru jer je jedina ekipa koja nam je nanela poraz u prva dva dela prvenstva.

Sjajno prvo poluvreme nije bilo dovoljno da Srbija dođe do prve svetske medalje kao samostalna država, ali je na ukupan rezultat veliki uticaj imao i izostanak povređenih igrača, od onih koji nisu otišli na prvenstvo do povrede Nikole Zečevića u četvrtfinalu.

Ostaje žal što ova generacija nije osvojila još jednu medalju, ali raduje činjenica da među ovim momcima ima i onih koji će nastaviti juniorski staž i posle Svetskog prvenstva održanog u Grčkoj i Nemačkoj.

Selektor ”Orlića”, Đorđe Teodorović, osvrnuo se na kompletan juniorski ciklus ove generacije.

FOTO: RSS

”Sa ponosom mogu da kažem da je ova ekipa ostvarila primetan rukometni razvoj i današnja utakmica je odigrana na neverovatnom nivou. Dve odlično pripremljene ekipe su dale svoj maksimum i detalji su odlučili ko će doći do medalje. Raduje me da posle onakvog zasluženog poraza od Nemačke, mi uspevamo da odgovorimo na ovom nivou. Srce mi je puno kada vidim momke da su uz tako malo sati odmora uspeli da izgledaju ovako. Igra u prvom poluvremenu je do poslednjih minuta bila sjajna, ali je umor uz manju rotaciju omogućio egal. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter, nismo se predavali i stizali smo Island čak i u trenucima gde je delovalo da su prelomili utakmicu. Stava sam da cilj svake selekcije treba biti ulazak u najboljih osam ekipa. Mi smo taj cilj prevazišli, ali mi je žao što nismo završili sa još jednom medaljom, ali je ovo ogroman uspeh. Dobili smo mnogo igrača za seniorski rukomet. Momci su bili u suzama jer su žarko želeli medlju, ali bol ovog poraza će od njih napraviti velike šampione i ja mogu biti samo ponosan na njih.”

Selektor nije mogao da ne prokomentariše suđenje, ali iz perpsektive razvoja rukometa.

”Ovo je prvo juniorsko takmičenje gde je postojala video provera, međutim, mislim da bi bilo od velikog značaja za napredak našeg sporta da i ekipe imaju pravo da zatraže određenu video proveru i da tada neće biti toliko spornih odluka na štetu ekipe kao što je to slučaj sada, iako ni sudijama nije lako u takvim situacijama. Zato mislim, da bi takva promena značajno unapredila rukomet.”

”Prvo bih želeo da čestitam ekipi Islanda, zasluženo su pobedili i osvojili treće mesto. Smatram da je Srbiju prethodnih godina predstavljala grupa sjajnih momaka i da smo bili odličan tim. Ponosan sam na sve nas jer biti četvrti na svetu je rezultat vredan tog osećaja”, rekao je Mateja Dodić na konferenciji za medije po završetku utakmice.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter